HÍREK

A hosszabbítás döntött (GALÉRIA)

2019-03-16

A hosszabbítás döntött  (GALÉRIA)

A hosszabbításban kapott góllal nyert a Puskás Akadémia FC.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Puskás Akadémia FC–MTK Budapest 3-2 (1-2)

Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna, 1121 néző

Vezette: Vad II. István (Albert, Huszár, Király, Andó-Szabó, Nagy)

Gólszerző: Varga (4.), Nagy (49.), Tamás (90+1) illetve Szelin (28.), Torghelle (35.)

Sárga lap: Szolnoki (93.), illetve  Torghelle (42.)

Puskás Akadémia FC: Hegedüs – Szolnoki, Poór, Hadziev, Nagy – Kiss, Varga, Mioc, Sós (Tamás, 79.) – Knezevics (Heris, 83.), Radó

Vezetőedző: Radoki János

MTK Budapest: Kicsak – Katona, Balogh, Gengeliczki, Szelin (Nasiru, 73.) – Gera, Vass Patrik (Diallo, 86.), Vass Ádám, Bognár, Lencse (Kanta, 59.) – Torghelle

Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában a Puskás Akadémia FC otthonába látogattunk, új vezetőedzőnk, Lucsánszky Tamás első NB I-es mérkőzésén. A mester valószínűleg nem ilyen kezdésről álmodott, ugyanis korán hátrányba kerültünk: a 4. percben a jobb oldalról érkezett a kapunk elé beadás, a védelem és Kicsak félreértését követően Varga passzolt a kapunkba, öt méterről.

A bekapott gólt követően többet birtokoltuk a labdát és aktívabban kezdtünk játszani. A 13. percben Torghelle csapott le Hegedűs gyenge passzára, azonban szabálytalankodtak vele a hazai védők, így kecsegtető helyről jöhettünk szabadrúgással. A labda mögé Bognár állt oda, ám a sorfal blokkolta a kísérletét.

A 19. percben a tizenhatosunk előtt pattogott a labda, amit végül Varga tett Kisshez, a szélső a rövid sarkot célozta, Kicsak szépen hárított. Két perccel később egyenlíthettünk volna: Bognár ugratta ki Lencsét a bal szélen, aki ballal tett középre Gerához, Hegedűs azonban óriási bravúrral védte a közeli kísérletet.

Ezt követően újabb Puskás helyzetet láthattunk: a bal oldalon Knezevics került a védőnk mögé, középen két társa is várta a labdát, ám a passzra Vass Ádám odaért az utolsó pillanatban, megmentve ezzel csapatunkat a góltól.

A 28. percben megszereztük sokadik szögletünkből az egyenlítést: Bognár ívelt be tökéletesen balról, Szelin pedig védhetetlenül csúsztatott a hosszúba. Öt perccel később félelmetes jelenetet láthattunk a kapu előtt: Kicsak körülményeskedett, elvesztette a labdát, de szerencsére nem tudta kihasználni a Puskás a lehetőséget.

A kihagyott helyzet megbosszulta magát: Bognár kapott remek labdát a tizenhatoson belül, jobbról, kiszorított pozícióból eleresztett lövését ugyan Hegedűs hárította, a kipattanót Torghelle szemfülesen fejelte a kapuba.

A félidő utolsó percében Sós szökött meg a bal oldalon, lapos lövését viszont Kicsak lábbal védeni tudta, így egygólos előnyben mehettünk a szünetre.

Sajnos a második játékrész is rémesen kezdődött számunkra: a bal oldalról rúgott szögletet a Puskás Akadémia, először Nagy kezére pattant a labda, majd besodorta a játékszert a kapuba. A játékvezető sajnos nem vette észre a kezezést, így érvényes maradt a találat.

A gólt leszámítva sokkal kevesebbszer kerültek a kapu elé a csapatok a második félidőben. A 67. percben Szelin adott be balról, Torghelle akrobatikus mozdulattal próbálta a kapu felé irányítani a labdát, de az elment Hegedüs orra előtt.

A 69. percben a jobb szélről emelt be Szolnoki, Radó ziccerbe került, de Kicsak remek ütemben jött ki, és védte a próbálkozást. Tíz perccel később Knezevicset ugratta ki Radó, ám előbbi nem találta el a kaput tíz méterről. 

Már úgy tűnt, döntetlennel zárul a találkozó, de a hosszabbításban jött a fekete leves: Mioc lőhetett 22 méterről, a labdát Kicsak a kapufára tolta, a kipattanó a csereként beálló Tamás elé pattant, ő pedig nem hibázott. Az utolsó két percben már nem tudtunk újat húzni, így pont nélkül távoztunk a Pancho Arénából. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman