HÍREK

A Honvéd II ellen játszott legjobban NB III-as csapatunk az ősz folyamán

2022-12-22

A Honvéd II ellen játszott legjobban NB III-as csapatunk az ősz folyamán

Az InStat statisztikái szerint a kispestiek, a Hódmezővásárhely és a Cegléd legyőzése alkalmával alkotta a legnagyobbat az MTK Budapest II.

18 mérkőzést követően a 7. helyet foglalja el a tabellán az MTK Budapest NB III-as csapata a 2022-23-as idényben. Az idényt még Horváth Dávid vezetőedző irányításával kezdte el a gárda, majd szakemberünk első kerethez kerülését követően Kanta József vette át a szakmai munkát és az ősz harmadik legjobb találkozóját már vele játszotta az MTK Budapest II - legalábbis az InStat értékelése alapján.

A neves futballelemző cég indexe szerint a legkiemelkedőbb mérkőzés a Honvéd II elleni 4-0-s siker volt még augusztusban, erre csapatszinten 196-os átlagot hozott ki a "rendszer", ezt követi az éllovas Hódmezővásárhely legyőzése (3-1), amelynek 194 az átlaga. Meghaladja még a 190-et a Cegléd elleni, október végi 5-0 (193) és a Majos elleni, nyári 4-0 (191), valamint az azt négy nappal követő, KTE II elleni 6-1 (190).

A 18 meccsen összesen 42 futballistát (köztük négy kapust: Velicskó 9-szer, Csenterics 5-ször, Balázs 3-szor, Somodi 1-szer játszott) vetettek be a szakmai stábok, az NB III-as keret tagjain kívül természetesen az első kerettől és az U19-től is "kölcsönözve" játékosokat. Az InStat természetesen nemcsak csapat-, hanem egyéni szinten is értékeli a teljesítményeket.

Ez alapján a legjobban az NB III-ban az MTK Budapest II-ből Zuigeber Ákos futballozott, ai az idény elején még a góllövőlistát is vezette, ám később inkább az első keretnél számoltak vele - indexe 210 lett. A második Kwadwo Asante (208) lett, ám ő mindössze kétszer lépett pályára; míg Kovács Máté, Kovács Mátyás és Várkonyi Bence egyaránt 197-es átlagot hoztak.

Az indexek mellett a kiemelkedő egyéni statisztikákból is szemezgettünk.

Zuigeber Ákos 9 meccsen 15 helyzetéből 8 gólt szerzett, valamint összesen 13 helyzetet alakított ki magának és társainak, miközben kiosztott 12 kulcspasszt és kiharcolt 22 faultot.

Szabálytalanságok kiharcolásában azonban őt is túlszárnyalta az irányító középpályás Törőcsik Péter, akit 29-szer állítottak meg szabálytalanul, továbbá kialakított 14 helyzetet, 82 labdavezetésének pedig 80%-a (!) sikeres volt, ami a pálya közepén különösen megsüvegelendő teljesítmény.

Hasonló arányban voltak sikeresek, de jóval kevesebb, 20 kísérletből Merényi Ádám labdavezetései.

Visszatérve a kulcspasszokra, a Törőcsikhez hasonló szerepkörben játszó Kovács Máté is jeleskedett bennük, hiszen 7 meccse alatt összesen 13-at osztott ki belőlük.

Náluk visszavontabb pozícióban, de a balhátvéd mellett az idény második felében a védekező középpályán is futballozott Kapronczai Gergely, aki 14 találkozón összesen 845 (!) átadást csinált, ezekből 16 volt kulcspassz, valamint 98 alkalommal le tudott csapni a szabad labdákra is.

Ez utóbbiban viszont csapaton belül nem ő lett a "király", hanem a szintén a középpályán játszó Szőke Gergő, hiszen ő 107-szer gyűjtötte be ezeket, valamint 103-szor szerzett labdát, 33 alkalommal az ellenfél térfelén.

Labdaszerzésekben Bene Domonkos is jeleskedett: ő 12-szer lépett pályára és 70-szer szerezte meg a labdabirtoklást az MTK II-nek, 21-szer ráadásul 21-szer a rivális térfélen - és a szerelési kísérleteinek 82%-a sikeres volt.

Tőle csak kevéssel maradt el (78%) utóbbi téren Várkonyi Bence, de összességében az egész csapatból ő tudta a legnagyobb volumenben és a legnagyobb sikerességi rátával megnyerni párharcait. Összesen 137 kétes szituációból 100-szor is ő jött ki jobban, ami 73%-os mutató, az ellenfél térfelén ráadásul még egy hajszállal erre is rátett, ott 74%-ot mondhat magáénak.

Két további középhátvédünk is jeleskedett és különösen az aktuális rivális oldalán, hiszen mind Yurii Matviiv, mind Juhász Bálint megnyerte ilyen párharcainak 80-80%-át (20, illetve 15 helyzetből). Utóbbi labdával, a földön is biztos lábú volt, 304 passzának 91%-a talált csapattársat, míg az ukrán védő a levegőben volt kiemelkedő, 23 fejpárbajának 78%-át nyerte meg.

Egy negyedik belső védő, Vidnyánszky Ádám még ennél is jobb volt, ő 12-ből 10-szer jött ki győztesen ezekből a szituációkból, de külön ki lehet emelni Kaka Godwords-öt is, aki 166 centiméteres magassága ellenére többször is középhátvédként szerepelt és 13 fejpárbajból 10-et meg tudott nyerni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman