HÍREK

A hazatérés a legjobb motiváció

2016-09-14

A hazatérés a legjobb motiváció

Az MTK Budapest emlékezetes mérkőzésen győzte le a Ferencvárost 2-1-re az OTP Bank Liga 8. fordulójában. A kék-fehér gárda csapatkapitánya Kanta József, szokásához híven ismét nagyot harcolt a pályán. Vele beszélgettünk az Örökrangadóról és annak utóéletéről.

– Újra sikerült legyőzni – pályaválasztóként – a Ferencvárost. Ez lassan szép hagyománnyá kezd válni.

– Minden MTK-hoz kötődő embernek kiemelten fontos az Örökrangadó, ezért is vagyunk nagyon boldogok, hogy újra sikerült legyőzni a zöldeket hazai pályán. Örülnék, ha hagyományt tudnánk teremteni ebből, de azért itt még nem tartunk.

– Úgy látszott, hogy nemcsak a csapatnak ment jól, hanem te is egyre jobb formába lendülsz. Magad is így érzed?

 Az tény hogy nem futom életem szezonját és még most sem vagyok a csúcson. Ilyenkor sportolóként nincs mit tenni, az ember felemeli a fejét, küzd és igyekszik mindent megtenni a csapatáért. Fogok én ennél sokkal jobban is játszani!

– Mi volt a győzelem kulcsa? Torghelle Sándor a csapategységet említette.

– Egyetértek Sanyival, ezt a Fradit csak ilyen egységesen játszva és gondolkozva lehet legyőzni. Nagyon motiváltak voltunk, és azért valljuk be, a végén jött a szerencse-faktor is, ami miatt nem kell rossz érzésünknek lenni, hiszen nagyon megdolgoztunk érte.

– A gyengébb rajt után teljesen kiegyenesedhet a csapat? A bajnok legyőzése sok erőt adhat ehhez.

 Az elmúlt négy fordulóból kiindulva azt mondhatom, hogy járható úton indultunk el, amiről még véletlenül sem szabad letérni. Az elmúlt évhez képest, kiegyenlítettebb lett a bajnokság, nagyon meg kell küzdeni a pontokért, de ha ilyen szellemben futballozunk továbbra is, akkor a csapatnak feljebb van a helye mint a mostani 9. helyezés.

– Mi kellhet ahhoz, hogy a következő hetekben megőrizhesse jó formáját a csapat?

 Például ez a győzelem, ami önbizalmat kell adjon mindenkinek, hogy igenis képesek vagyunk legyőzni bárkit. Az is fontos,  hogy az összes – eddig sérüléssel bajlódó –  játékos egészséges, mindenkinek meg kell küzdeni a csapatba kerülésért. Ez a versenyhelyzet mindannyiunkat jobb teljesítményre kell hogy sarkaljon.

– Gondoltok már az október 13-án esedékes Sporting elleni nyitómeccsre az Új Hidegkuti Nándor Stadionban?

– A magam részéről nem is feltétlenül a Sporting elleni meccset várom, hanem azt, hogy végre legyen hazai pályánk, hogy beköltözhessünk, ebbe a csodálatos stadionba. Ha ez nem lesz jó hatással a csapatra akkor semmi.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman