HÍREK

A három forduló óta veretlen Soroksár SC-t fogadjuk - Bemutatjuk hétfői ellenfelünket

2023-04-23

A három forduló óta veretlen Soroksár SC-t fogadjuk - Bemutatjuk hétfői ellenfelünket

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában a tabella második helyén álló csapatunk a nyolcadik Soroksár SC-t látja vendégül az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, hétfőn 20 órától.

Jelen:

A mérkőzésre már tart az online jegyértékesítés, mely IDE kattintva érhető el!

A Soroksár SC 2014-ben került fel a harmadosztályból az NB II-be, ahol azóta megszakítás nélkül szerepelnek.

Lipcsei Péter együttese 32 fordulót követően a nyolcadik helyen áll a tabellán 45 ponttal. A fővárosi gárda tizenegy győzelem és tizenkét döntetlen mellett kilencszer vesztesen hagyta el pályát. Hazai környezetben 29, míg idegenben 16 pontot gyűjtöttek.

Hétfői ellenfelünk házi góllövőlistáját Halmai Ádám vezeti 12 góllal, őt követi Lovrencsics Balázs 11-el, és Hudák Martin hattal. Rajtuk kívül ötször volt eredményes a klubot már elhagyó Lőrinczy Attila, háromszor Lisztes Krisztián, kétszer Hegyi Péter, Króner Martin és Damir Redzic, míg egyszer Hajdú Roland, Korozmán Kevin, Köböl Krisztián és Valencsik Dávid.

A soroksári gárda 12 tavaszi bajnoki összecsapásán 17 pontot gyűjtött. Az áprilist az FC Ajka elleni vereséggel nyitották, a legutóbbi három találkozójukon viszont veretlenek maradtak. A PMFC elleni 2-0 és a Kolorcity Kazincbarcika SC elleni 3-1 után a legutóbbi fordulóban hazai pályán játszottak 1-1-es döntetlent a Gyirmót FC Győrrel.

A Soroksár SC-Gyirmót FC Győr mérkőzés összefoglalója:

A téli átigazolási időszakban Sipos Zoltán, Vass Ádám, Szabó Valentin és Vincze Ádám mellett kölcsönbe Németh Erik érkezett a klubhoz. Távozott a Paksra igazoló Haris Attila és a DVTK-hoz szerződő Lőrinczy Attila.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban hétfőn 20 órakor kezdődő mérkőzést élőben közvetíti az M4Sport!

A Soroksár SC-vel csak az NB II-ben mérkőztünk:

A két együttes eddig mindössze öt alkalommal találkozott egymással, kivétel nélkül a másodosztályban. Négy győzelem mellett egy vereség a mérlegünk az aranysárga-feketék ellen. Gólokban nem volt hiány egyik mérkőzésen sem, hiszen az öt találkozó összesen 33 gólt hozott.

Az ősszel idegenben 6-2-re győztünk Soroksáron, a Bognár György menesztését követően kinevezett Horváth Dávid vezetőedző első mérkőzésén a duplázó Zuigeber Ákos mellett Németh Krisztián, Bognár István, Zsóri Dániel és Kovács Mátyás volt eredményes.

A mérleg:

5      4      0     1       20 - 13         12    (80 %)

A Soroksár SC labdarúgásának múltja:

1911-ben Soroksári Atlétikai Club néven alakult meg az első ismert labdarúgó csapat az akkor még nem Budapesthez tartozó településen. Hogy miért szerepel mégis 1905-ös évszám a klub címerében, arra még egyetlen futball-történésznek sem sikerült hiteles választ adni - a fővárosban ugyanis 1905-ben csak két sportegyesület alakult, a Kőbánya SC, és az Angol-Magyar Bank által alapított Sportkedvelők Köre.

1925-ben addigi története legnagyobb sikereként a kerületi bajnoki cimet is elnyerte. 1926-ban Soroksáron is megalakult egy profi csapat a Soroksári AC legjobb játékosaiból. Soroksári FC néven a profi II. osztályba nyertek besorolást.

1932-ben sikerült kivívni a feljutást a legjobbak közé, a magyar labdarúgás első osztályába. Hiába épült azonban új stadion Soroksáron, a bennmaradást nem sikerült kiharcolni.

A harmincas évek közepén a gazdasági válság miatt több más kisebb profi csapathoz hasonlóan Soroksáron is anyagi gondok jelentkeztek. Előszőr Zuglóba költözött a csapat, majd a nagy rivális, a szomszéd Pesterzsébet profi csapatával egyesítették ER-SO néven. Azonban ez sem oldotta meg a bajokat és az egyesület 1937-ben megszűnt, helyette a Soroksári AC néven szereplő amatőr gárda képviselte a soroksári színeket.

1945-ben mind Pesterzsébeten, mind Soroksáron megalakult a MADISZ, s a két gárda újra ER-SO néven egyesült és rövidesen az első osztályba került. Az akkori szokásoknak megfelelően az egyesület támogatását egy helyi gyár, nevezetesen a SORTEX vette át. 1957-ben azonban az textilüzem beszüntette a támogatását és bár az Egyetértés csapata használta még a soroksári pályát, az igazi soroksári hagyományokat az újjáalakult Soroksári AC és a Soroksári VOSE vitte tovább.

Vasárnapi ellenfelünk, a Soroksár Sport Club 1999. február 23-án alakult meg Soroksári Torna Egyesület néven. Bár a csapatot a Soroksári AC utódjának tartották, mégis a magyar futball legalsó szintjén, a BLASZ IV. osztályában kellett volna indulnia az előző klub jogutód nélküli megszűnése miatt.

Ám mivel rendelkeztek megfelelő számú utánpótláscsapattal, végül a BLASZ II. osztályba kaptak besorolást, s az első évben a negyedik helyen végeztek. Ezt követően a Csepeli Futballalapítvány néven szereplő együttes versenyzési jogát megvásárolták, és Soroksár-Csepel néven két osztállyal feljebb, az NB III-ban folytathatták a szereplést.

Már az első évben bajnoki címet szereztek, és következhetett az NB II, 2003-tól már Soroksár SC néven. Aztán 2008-ban búcsúztak a magyar futball második vonalától.

A "kis Fradi" hat évi NB III-as szereplés után 2014-ben jutott fel újra az NB II-be.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-02-23 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman