HÍREK

A hajrában fordított a Komárom, átalakult NB III-as csapatunk vereséggel kezdte a felkészülési mérkőzések sorát

2023-07-08

A hajrában fordított a Komárom, átalakult NB III-as csapatunk vereséggel kezdte a felkészülési mérkőzések sorát

2-0-ra is vezetett Kanta József vezetőedző együttese, de végül 3-2-re a hazaiak nyertek.

Az NB III Nyugati csoportjában legutóbb 12. helyen végző Komárom VSE ellen kezdte meg a felkészülési mérkőzések sorát átalakult NB III-as együttesünk.

Kanta József vezetőedző kezdőcsapatában négy olyan játékos - Anokye, Kustudic, Bene és Balogh M. - kapott helyet, aki az előző idényben is a keret tagja volt, a többiek az U19-ből vagy az U17-ből újonnan kerültek fel a csapatba.

A 3. percben egy bal oldali beadást Oláh L. fejelt rá 10 méterről, kapu mellé, a 10. minutumban pedig óriási helyzet alakult ki kapunk előtt. Egy felpasszt Oláh pörgetett tovább Irmesnek. Ő levitte az alapvonalra, ahonnan a túloldalra lőtt át, Sandal a kapu torkából nem találta el igazán, kissé felperült a lábáról, Szolár pedig emberfeletti bravúrral kitolta, mikor szinte már mindenki gólt látott.

Újabb tíz percre rá egy szöglet perdült le több emberről, a tizenhatos előterében pedig Jankovics érkezett és nagy erővel tüzelt - szerencsére éppen Szolárhoz, aki így fogni tudta. Nem sokkal később Irmes cselezgetett Kákonyival szemben, majd 17 méterről, jobbról lőtt, kapusunk hozzáért és kitolta.

A 29. percben jött első lehetőségünk, ekkor Balogh Máté tette le Benének balra, majd felfutott és kapta a beadást, amit vetődve rábólintott, de kissé lecsúszott a fejéről és elment a kapu mellett. Öt percre rá megint Szolárnak volt dolga, ekkor ismételten Oláh pörgetett tovább egy labdát, de most Sandal felé, aki teljesen egyedül maradt a tizenhatoson Szolárral szemben, közelről lőtt, de hálóőrünk újabb hatalmas bravúrt mutatott be.

A 44. percben pedig mi szereztük meg a vezetést: Bene passzolt be középre Balogh Máténak, aki szépen lefordult védőjéről és 11 méterről lőtt. Ebbe beleléptek, de a labda éppen Anokye elé került, aki átvette és 8 méterről a jobb alsóba passzolt (0-1).

A szünetben sort cseréltünk és Velicskó - Fischl, Tóth D., Stumpf - Ebot, Herczeg, Gueye, Hegedűs T., Asante - Kenesei, Vas M. összeállításban folytattuk, később a húzódást szenvedő Gueye-t Weisz váltotta.

Jóval eseménydúsabban kezdődött a játékrész, mint az első, az 51. percben egy 24 méteres szabadrúgást Oláh lőtt rá, az életerős kísérlet a felső lécről visszapattant Velicskó fejére, onnan pedig a kapu mellé, majd egy percre rá Vas Milán lépett ki nagy lendülettel jobb oldalon, Vörös csak követte. Támadónk kissé kiszorított helyzetből, 13 méterről lőtt, Vörös pedig elsodorta, de a játékvezető sípja néma maradt, a hálóőr pedig fogta a labdát. Az ellenakcióból már a komáromiak villantak, Nagy L. szerzett labdát Tóth D.-től, majd befelé tört és 14 méterről, helyzetben lőtt, lapos kísérletét Velicskó másodjára fogta.

Az 55. percben Vörös vetődött bele egy bepasszunkba, a labda pedig így Vas Milán elé került, aki 17 méterről lőtt. Ebbe is beleléptek, a játékszer felpattant és a felső lécen csattant, onnan pedig éppen a gólvonal elé vágódott. Még mindig az első negyedórában voltunk, amikor büntetőhöz jutottunk: Herczeg előreívelése megtalálta Vas Milánt, akit Nagy T. lerántott, a játékvezető ezúttal már tizenegyest ítélt. A labda mögé Hegedűs állt és magabiztosan a jobb alsóba lőtt (0-2).

A 64. percben egy komáromi beadás Hegedűsről felpattant, Oláh pedig fordulásból rádőlt és a jobb oldali kapufára zúdította, ahonnan éppen nem a gólvonal mögé vágódott, hanem elment keresztbe. Két percre rá Oláh L. játszott be jobbról Nagy L.-nek ordító ziccerbe, a szélső azonban 6 méterről nem tudta ellőni Velicskó mellett.

Már-már úgy nézett ki, hogy megnyerjük a találkozót, amikor a Komárom az utolsó tíz percben "megsorozta" együttesünket. A 82. percben egy szöglet pattant fel a levegőbe, majd megtalálta Oláh Lászlót, aki zavartalanul, 7 méterről, kapásból a hálóba lőtt (1-2).

Ezután Herczeg tűpontos beadását Kenesei ziccerben melléfejelte, amit kihasználtak a hazaiak. A 86. minutumban Nagy Lionel szögletét Nagy Tamás fejelte az ötösről a hosszúba (2-2), aztán két perc múlva Tóth G. játszott tizenhatosunkra Szecsődi elé, aki 12 méterről, jobbról, erővel a kapu közepébe bombázott (3-2).

Ez pedig azt jelentette, hogy az MTK Budapest II első 2023-24-es mérkőzése 3-2-es vereséggel zárult - folytatás július 15-én, a Vecsés ellen.

 

Nyári felkészülés, 1. mérkőzés
Komárom VSE Sporttelep

Komárom VSE - MTK Budapest II 3-2 (0-1)

Gólszerzők: Oláh L. (82.), Nagy T. (86.), Szecsődi (88.) illetve Anokye (44.), Hegedűs (59.)

Komárom VSE 1. félidő: Bánfalvi - Szabó B., G. Bíró, Vagenhoffer, Szénási - Tímári, Jankovics, Popovics - Irmes, Oláh L., Sandal
Komárom VSE 2. félidő: Bánfalvi - Tóth G., Nagy T., Vörös V., Molnár M. - Hartmann, G. Bíró, Szecsődi - Kalmár B., Oláh L., Nagy L.

MTK Budapest II 1. félidő: Szolár - Molnár K., Béres, Kákonyi - Anokye, Kustudic, Weisz M., Pálvölgyi, Bene - Balogh M., Földi
MTK Budapest II 2. félidő: Velicskó - Fischl, Tóth D., Stumpf - Ebot, Herczeg, Gueye (Weisz, 68.), Hegedűs T., Asante - Kenesei, Vas M.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman