HÍREK

A Gárdony elvitte a három NB III-as pontot az esőben

2023-11-05

A Gárdony elvitte a három NB III-as pontot az esőben

Helyenként kapujukhoz szögeztük a Fejér vármegyeieket, de végül pont nélkül maradt együttesünk.

Már a 14. forduló küzdelmeire került sor november 5-én az NB III Dél-nyugati csoportjában. Együttesünk a tabellán szorosan mögöttünk álló Gárdonyt fogadta a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián. Kanta József vezetőedző hosszabb idő után először számíthatott visszajátszókra: Miknyóczki Ádám és Biben Barnabás egyaránt a kezdőcsapatban kaptak helyet.

Ennek ellenére a mérkőzés elején rögtön a vendégek teremtettek lehetőségeket. Az 5. percben Bozai beadása után felpattant a labda, Kövesdi érkezett és Balázs kezébe fejelt. Nem sokkal később azonban Jancsó szögleténél és Lencsés fejesénél már megszerezte a vezetést a Fejér vármegyei együttes, a labda a felső lécről vágódott a vonal mögé (0-1).

Ezután támadtunk az egyenlítésért, egy szabadrúgást követő beadást elfejeltek a gárdonyiak, a kipattanóra Anokye érkezett és 13 méterről fölé lőtt. A 25. percben viszont egalizáltunk. Ekkor egy előreívelt labdát gyönyörű mozdulattal Biben vágott a bal felsőbe bal lábbal, 12 méterről (1-1).

A félidő hajrájában Antal nézett fel és lőtt 23 méterről, lapos kísérletét Orczi fogta; majd a szünet után közvetlenül, az első akcióból nagy ziccer maradt ki. Herczeg tette középre estében, Keneseit meglökték, de egy védő elcsúszott, így az érkező Biben 9 méterről, laposan lőtt - Orczi viszont nagyot védett.

Ezt pedig csakhamar megbosszulták a gárdonyiak, Bozai 14 méterről vette be kapunkat (1-2).

Próbáltunk válaszolni, az 53. percben Biben vezette keresztbe jobb oldalról, az utolsó pillanatig kivárt, majd 18 méterről, ballal lőtt, ám lapos kísérlete éppen elkerülte a jobb kapufát; aztán Antal bombaerős, 26 méteres szabadrúgását tolta ki a bal alsóból Orczi kapus; sőt a 62. percben Miknyóczki bal lábas lövése pattant fel egy védőn, a labda éppen a háló tetején landolt.

Jöttek a cserék, majd Bozai ezúttal közelebbről is eredményes volt (1-3).

Erre viszont már villámgyorsan válaszolni tudtunk, két percre rá, a 69. minutumban Biben szögletét Farkas Milán fejelte a kapu jobb oldalába (2-3).

A 72. percben több, mint véleményes szituáció zajlott le, Miknyóczki tört előre és letette Vasnak, aki betolta a tizenhatosra, de ott egyértelműen rávetődtek, így nem volt esélye elérni a labdát. A játékvezető szerint azonban semmi nem történt. Csapatunk ezt követően is erőteljesen próbálkozott az egyenlítéssel, volt olyan 3-4 perces periódus, amikor hat-hét sarokrúgást is elvégezhettünk, illetve Molnár Kevin löketét is védenie kellett a gárdonyi hálóőrnek.

Erőfeszítéseink azonban a hősiesen védekező vendégeknek is köszönhetően nem jártak sikerrel, a 92. percben pedig eldöntötte a három pont sorsát a Gárdony. Egy nehezen kivágott labdára Tóth csapott le és átverte az utolsó emberünkként a félpályán álló Fischlt, majd teljesen zavartalanul vezethette rá Balázsra és a bal alsóba gurított (2-4).

A végeredmény 2-4 lett, legközelebb Dunaföldváron folytatjuk.

 

NB III Dél-Nyugati csoport, 14. forduló
Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK Budapest II - Gárdonyi VSC 2-4 (1-1)

Gólszerzők: Biben (25.), Farkas M. (69.) illetve Lencsés (9.), Bozai (47., 67.), Tóth T. (92.)

MTK Budapest II: Balázs - Miknyóczki, Béres (Fischl, 63.), Farkas M., Molnár K., Anokye - Herczeg (Ebot, 63.), Stumpf, Antal (Földi, 88.), Biben - Kenesei (Vas M., 63.)

Gárdonyi VSC: Orczi - Jancsó, Balogh M., Lencsés, Dorogi (Kocsy, 46.) - Kövesdi, Pekowski (Szabó B., 86.), Szellák, Usakov (Balogh Á., 66.) - Szombati (Klauz, 66.) - Bozai (Tóth T., 72.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman