HÍREK

A feljutásért játszunk vasárnap

2018-04-28

A feljutásért játszunk vasárnap

Biztosíthatjuk az első osztályba kerülést.

Vasárnap, a Merkantil Bank Liga 32. fordulójában a Gyirmót FC Győr együttesét fogadjuk. Amennyiben sikerül nyernünk, jövőre már biztos, hogy újra az első osztályban szerepelhetünk. Ez nem lesz azonban egyszerű, hiszen Szepessy László együttese remek formában játszik. 2018-ban még nem találtak legyőzőre a bajnokságban: tíz mérkőzésükből öt győzelem mellett öt döntetlent jegyeztek, így az 5. helyen állnak a tabellán. Legutóbb – hétközben – a Siófok elleni, 25. fordulóból elmaradt találkozójukon értek el 0-0-ás döntetlent.

A mi együttesünknek több pihenője volt, ugyanis múlt vasárnap játszottuk utolsó bajnokinkat, akkor egy ponttal kellett beérnünk a Szeged hajrában szerzett gólja miatt.. A hazai mérlegünkre építhetünk, ugyanis mindössze egyszer vesztettünk pontot itthon a bajnokságban, és 15 mérkőzésen 45 alkalommal találtunk be az ellenfelek hálójába.

Összesen háromszor találkozott a két gárda a másodosztályban, ebből két MTK Budapest győzelem és egy döntetlen született, míg az első osztályban három találkozón egy kék-fehér siker, egy döntetlen és egy gyirmóti győzelem a mérleg. Az aktuális szezonban már kétszer is megmérkőztünk a Gyirmóttal: idegenben, bajnoki mérkőzésen 3-2-re nyertünk, majd novemberben, a Magyar Kupa 8. fordulójában búcsúztattuk őket.

Nehezíti a dolgunkat, hogy nem léphet pályára a vállműtét után lábadozó Baki Ákos, illetve Szerencsi Miklós, aki porcműtétet követően rehabilitál. Korozmán Kevin külső porc, és elülső keresztszalag-sérülést szenvedett, rövidesen műtik. Torghelle Sándornak combfeszítőizom sérülése van, míg Jakab Dávid a Szeged elleni meccsen keresztszalag-húzódást szenvedett. Talabér Attila vállműtéten esett át, ebben a szezonban már nem léphet pályára.

A találkozót Nagy Róbert vezeti, munkáját Veizer Roland, Bornemissza Norbert és Márkus Péter segíti.

A beléptetéssel és jegyvásárlással kapcsolatos információk ITT találhatóak.

Merkantil Bank Liga, 32. forduló
MTK Budapest–Gyirmót FC Győr
2018. április 29. 19:00 – Új Hidegkuti Nándor Stadion
 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman