HÍREK

A Dunaújváros elvitte a három pontot az Új Hidegkuti Nándor Stadionból

2022-08-03

A Dunaújváros elvitte a három pontot az Új Hidegkuti Nándor Stadionból

Horváth Dávid vezetőedző együttese az első félidőben több helyzetet is kihagyott, majd büntetett az ellenfél.

Az augusztus második hétvégéjén rendezendő 1. MOL Magyar Kupa-forduló miatt az NB III Közép csoportjának 2. fordulóját már a hét közben, szerdán megrendezték. Együttesünk az előző idény bronzérmese, a Dunaújváros ellen lépett pályára az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Horváth Dávid vezetőedző az első keret játékosai közül ezúttal Balázs József kapusra, illetve Palincsár Martin, Poór Patrikra, Nagy Barnabásra, Biben Barnabásra, Horváth Artúrra, Barkóczi Benedekre és Kovács Mátyásra is számíthatott. A Fejér megyeieknél az egykori válogatott kerettag kapus, Hegedüs Lajos állt a gólvonalon, illetve a 2009-es U20-as világbajnokság bronzérmese, Gosztonyi András is a kezdőcsapat tagja volt.

Az első számottevő helyzet azonnal egy ziccer volt: a 9. percben Kovács Mátyás osztotta le a jobbszélen felfutó Palincsárnak, aki azonnal beadott, Barkóczi pedig az ötösről fejelt - de közel Hegedüshöz, aki kiütötte. A szöglet Balogh Mátéról pattant le Matviiv elé, aki becsúszva lőtt, de beleléptek, így kevéssel mellé pattant. Öt perccel később Horváth Artúr szögletét Balogh Máté fejelte mellé tiszta helyzetből centikkel. A 18. percben Barkóczi emelt a tizenhatoson belül Kovács Mátyás elé, aki 7 méterről, balról, pattanás után, erővel lőtt, Hegedüs azonban óriásit védett.

Ezt követően éledezett a Dunaújváros. A 23. percben Jakab emelt balról középre, Novák legyűrte a védőjét és 11 méterről, kapussal szemben lőtt, jócskán fölé. A 29. percben viszont ismét együttesünk veszélyeztetett. Palincsár passzolt középre Barkóczihoz, aki állítás után továbbtette Szőke elé. A középpályás jobbal csavart a jobb alsó felé, de Hegedüs kapus ezt is kitolta.

A 34. minutumban Jakab Dávid Palincsáron és Poóron is átverekedte magát a bal szélen, majd Matviiv belevetődése után végül - már az ötösön belül - labdát vesztett. A tisztázás azonban visszakerült hozzá és a hosszúra emelt, ahol Irimás levette és a befutó Kesztyűs elé játszott. A középpályás 16 méterről, tisztán lőhetett, de lapos kísérlete Balázs kezébe ment.

A 38. percben Matviiv emelt hosszan a bal szélen futó Kovács Mátyás elé, aki tökéletesen vette át a játékszert, amivel elhúzott Ferenczy mellett. Az alapvonalhoz közelítve visszagurított, a berobbanó Balogh sarok felé tartó löketét azonban az ötösön blokkolták a védők.

Szünet után viszont hamar megszerezte a vezetést a Dunaújváros. Jakab passzolt 11 méterről, balról a kapuba (0-1).

Csakhamar megjött a második találat is, az 56. percben Kesztyűs szöglete Balázs fölött átszállt, Tóth Gábor pedig közelről a kapuba fejelt (0-2).

A két gól kissé megfogta együttesünket, ezt követően már kevesebb helyzetet alakítottak ki a csapatok. A 68. percben Vasvári lőtt 22 méterről, Hegedüs vetődve kiütötte - és 12 perccel később is nagyot mentett, amikor Juhász Levente csavart balról, 9 méterről. A 85. percben viszont már nem kellett közbeavatkoznia a hálóprnek, mert miután Kovács Mátyás egy köténnyel átfűzte magát védőjén, 23 méterről fölédurrantott.

A találkozó így 0-2-es eredménnyel ért véget, a Dunaújváros elvitte a három pontot az Új Hidegkuti Nándor Stadionból.

 

NB III Közép csoport, 2. forduló
Új Hidegkuti Nándor Stadion

MTK Budapest II - Dunaújvárosi PASE 0-2

Gólszerzők: Jakab (51.), Tóth G. (56.)

MTK Budapest II: Balázs - Palincsár (Godwords, 67.), Poór, Matviiv (Bene, 81.), Nagy B. - Biben (Vasvári, 59.), Szőke (Törőcsik, 46.), Horváth A. - Balogh M. (Juhász L., 60.), Barkóczi, Kovács Mátyás

Dunaújvárosi PASE: Hegedüs - Ferenczy (Szunyog, 46.), Papp M., Tóth G., Galambos - Gosztonyi (Szepessy, 78.), Irimiás (Barna, 67.), Kesztyűs, Vörös (Székely, 32.) - Novák, Jakab D.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman