HÍREK

A csapatmunka eredménye

2017-06-24

A csapatmunka eredménye

Pinezits Máté értékelte az U12-U15-ös korosztály idényét.

– Hogy láttad, értékeled az elmúlt idényt?

Tartalmas és sikeres szezonon vagyunk túl, ezt bátran mondhatom. Különböző szakmai és stratégiai célokat tűztünk ki magunk elé egy évvel ezelőtt, amiket nagy vonalakban sikerült abszolválni. Nem szeretnék álszenteskedni, tisztában vagyok vele, hogy az elmúlt évben követtünk el hibákat is, amiknek a tapasztalatait mindenféleképpen beépítjük a következő időszakban.

– Mik voltak az előzetes célkitűzések?

Kézzelfogható szakmai és stratégiai céljaink voltak erre az évre, a lécet pedig természetesen szeretnénk továbbemelni. Szakmailag két alappillére volt az elképzeléseinknek. Az egyik, hogy mind a négy hozzánk tartozó korosztályban egymásra épült filozófia, stílus és képzés valósuljon meg, egységes alapelvek mentén – vélekedett az MTK Budapest szakembere.

Ennek a lényege, hogy olyan játékot alakítsunk ki, ami a legkomplexebb és a legtöbbet adja a gyerekeknek, még akkor is, ha ebben a legtöbb a rizikó és a hibalehetőség, illetve ehhez kell a legtöbb türelem. Azt érzem, hogy erre még nincs igazából felkészülve Magyarország, sem utánpótlás, sem felnőtt szinten, ezzel együtt mi ebben hiszünk és végigjárjuk az utunkat. A másik cél, ami ehhez szorosan kapcsolódik, de az elsőnél jóval fontosabb, hogy a kreatív egyéniség legyen a középpontban. Emberileg és szakmailag is olyan nagybetűs kreatív egyéniségeket, akarunk nevelni és képezni, akik komoly karakterek, boldog és döntésképes emberek a magánéletben és a pályán egyaránt. S ezt nemcsak itthon, de nemzetközi szinten is képesek megmutatni – ahogy ezt tették többször is az elmúlt évben.

– Tehát sikerült megfelelni az elvárásoknak.

A stratégiai célok között két fontos tényező szerepelt az elmúlt szezonra vonatkozóan: az egyik, hogy emeljük a nemzetközi mérkőzéseknek a számát illetve folyamatos legyen a felfele edzés és játszás lehetősége. A környező országok topklubjain kívül játszottunk több komoly nemzetközi tornán is, az adott korosztályok játékosai közül pedig jó páran nemcsak edzésen, de tornákon vagy mérkőzéseken is bemutatkoztak az egyel idősebbek között. A célokat sikerült teljesíteni, de itt is még erőteljesebb, folyamatos fejlődést szeretnénk produkálni.

– Mennyire fontosak a konkrét eredmények az adott szezon elbírálásában?

Mindenkinek mást jelent a siker, mi ezt elsősorban a gyerekek egyéni fejlődésében mérjük. Ez természetesen közép- és hosszú távon megmutatkozik konkrét eredményekben is. Amit ősszel ígértem, azt örülök, hogy sikerült tartani, hiszen négyről immár hatra emelkedett azoknak a játékoknak a száma, akik bemutatkozhattak az U15-ös korosztályos válogatottban. Ez óriási büszkeség, hisz volt olyan mérkőzés, amikor a nemzeti csapat kezdő tizenegyének a felét a mi 2002-es játékosaink alkották – mondta az edző.

A két bajnokságban induló csapatunkból az U14-esek ezüst, az U15-ösök pedig bronzérmet szereztek, az összesített helyezési sorrendet nézve az MTK Budapest ezen szekciója a legeredményesebb az országban. Ehhez kapcsolódik, hogy a klub U16-os brigádja – akiknek ezúton is szívből gratulálunk – bajnoki címet szerzett, az országban egyedülálló módon öt fiatalabb, 2002-es születésű sráccal a soraiban. Amit viszont nem szabad, figyelmen kívül hagyni, hogy ezeknek a sikereknek az alapjait már a jóval kisebb korosztályoknál lefektetjük.

– Mi a kulcsa ezeknek a sikereknek?

Végig többes számban fogalmaztam, mert ez csapatmunka, amit csak akkor tudunk maradéktalanul elvégezni, ha mindenki beleteszi a saját részét és a saját egyéniségét. A kollégáim rengeteget melóztak egész szezonban, de mivel élvezzük, ennek minden pillanatát csak azt tudom mondani, amit korábban is: szerencsés fickók vagyunk. A legfontosabb szegmens azonban a gyerek, értük van, és róluk szól minden. Szenzációsak voltak egész szezonban, becsülettel tették a dolgukat, ha esett, ha fújt. Azt, hogy mennyit fejlődtek ők érzik igazán és elsősorban saját maguknak jár a dicséret. Ilyenkor, amikor már mindegyikük a nyári strandolásra és a lányokra koncentrál, picit érthető módon elfeledkeznek arról, hogy a szüleiknek köszönhetik, hogy napi szinten eljuthatnak edzésre és tehetnek álmaikért, szóval ezt az ő nevükben is köszönjük nekik!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman