HÍREK

A Credobus Mosonmagyaróvár csapatát fogadjuk az utolsó februári fordulóban - Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket

2023-02-25

A Credobus Mosonmagyaróvár csapatát fogadjuk az utolsó februári fordulóban - Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket

A Merkantil Bank Liga 25. fordulójában együttesünk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban lép pályára vasárnap 15 órakor.

Jelen:

Jegyvásárlás ITT!

Az NB II-be három szezon után, tavaly nyáron visszatérő Credobus Mosonmagyaróvár 24 fordulót követően 29 ponttal a 12. helyet foglalja el a tabellán. A kisalföldi együttes nyolc győzelem és öt döntetlen mellett tizenegy alkalommal szenvedett vereséget.

Aktuális ellenfelünk 25 szerzett gólnál jár a bajnokságban, míg ellenük 32 találatot lőttek. A csapat házi góllövőlistájának élén Nagy Zoárd Kornél és Végh Bence áll négy góllal, háromszor volt eredményes Szálka Dominik, kétszer Boros Gábor, Illés Dávid, Monori Norbert és Sajbán Miklós, míg egyszer Buglyó Botond, Debreceni András, Gáncs Botond, Horváth Kevin, Mahir Jasarevic és Papp Szilárd.

A Mosonmagyaróvár Varga László irányításával kezdte a bajnokságot, akit viszont a 8. fordulót követően menesztette, azóta Horváth Csaba irányítja az együttest.

A gárda az eddig lejátszott négy “tavaszi” fordulóban négy pontot szerzett. Az FC Ajka elleni 1-1 után 2-1-re legyőzte őket a PMFC, majd az eddigi utolsó idegenbeli találkozójukon 2-0-ra diadalmaskodtak a Kolorcity Kazincbarcika SC otthonában. A legutóbbi fordulóban hazai pályán kaptak ki 2-1-re a Gyirmót FC Győrtől.

A Credobus Mosonmagyaróvár legutóbbi bajnoki mérkőzésének összefoglalója:

Az óvári gárda idegenben sokkal jobban szerepel a bajnokságban, mint hazai pályán. A Wittmann Antal Parkban 9 pontot szereztek, míg idegenben már 20 szerzett pontnál járnak!

A téli átigazolási időszakban Artner Dávid, Korbély Kristóf, Vukasovic Marko mellett kölcsönbe érkezett a klubhoz Mayer Ádám és Maksym Pukhtieiev, előbbi a Gyirmót FC Győrtől, utóbbi a Budapest Honvédtól.

Az őszi szezon közben távozó Boros Gábor mellett elhagyta a csapatot Dezamits Dominik, Monori Norbert, Múcska Viktor, Szabó Richárd és Tóth László.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban vasárnap 15 órakor kezdődő mérkőzését élőben közvetítjük klubunk YouTube-csatornáján!

Csapatunk csak az NB II-ben mérkőzött a Mosonmagyaróvárral:

A két klub örökmérlege mindössze három összecsapást számlál, a Merkantil Bank Liga 2017/2018-as kiírása után az idei szezonban találkoztunk aktuális ellenfelünkkel.

2017. október 29-én az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 6-1-re diadalmaskodtunk, míg 2018. május 6-án már bajnok és feljutó együttesünk 2-2-re végzett a idegenben.

Az idei bajnokság 6. fordulójában idegenben nyertünk 6-0-ra, köszönhetően Németh Krisztián triplájának, Kovács Mátyás duplájának, valamint Bognár István góljának.

A mérleg:

NB II:

3         2       1       0         14 - 3           7     (77 %)

A Credobus Mosonmagyaróvár labdarúgásának múltja:

A kisalföldi városban 1901-ben alakult meg a főleg mosoniak által szervezett Magyaróvári Előre Kerékpár Egyesület. Ez ösztönzőleg hatott az óvári városrész fiatalságára is, akik hozzáfogtak az Magyaróvári Torna Egylet (MTE) szervezéséhez, s 1904-ben létre is jött a kék-fehér színekben pompázó klub. A kezdeti időszakban az egyesület két szakosztállyal rendelkezett, a korcsolyázókkal és a csónakázókkal.

Sokak örömére hamarosan életre kelt a labdarúgás is, mégpedig egy Premsberger Károly nevű óvári diák jóvoltából, aki Bécsből egy olyan labdát kapott, amit nem dobni, hanem rúgni kellett. Az első focipályát a mai lovaspálya helyén jelölték ki. A játékosok a kapu mögött a szabad ég alatt öltöztek át, a fürdésre pedig a pályához közeli Lajta-ág adott lehetőséget.

Az első világháború megtizedelte az MTE labdarúgóit, érdekes módon mégis ez idő tájban erősödött meg a csapat. Ennek oka, hogy a lőporgyárban dolgozó munkaszolgálatosok között számos kiváló, első osztályú játékost találtak, akik a csapat erősségeivé váltak. Ebben az időben még nem bajnoki találkozókat játszottak, csak barátságos, hírverő mérkőzéseken léptek pályára. Jó csapat jött össze, a Győri ETO, a Dunaszerdahelyi AC és a Pozsonyi Vasas egyaránt vereséggel távozott a városból.

A szakosztály benevezte gárdáját az 1922-1923-as vidéki bajnokságba - a Nyugati kerület II. osztályának Győri alosztályába nyertek besorolást. Az 1920-as évek második felében sikeres volt a csapat, aminek az 1929-ben kirobbant világméretű gazdasági válság vetett véget.

Néhány évnyi vegetálás után jelentős állomáshoz érkezett a kisalföldi klub. 1941-ben az MTE utódaként megalakult a Magyaróvári Levente Egyesület. A labdarúgócsapat kezdetben a megyei bajnokság II. osztályában szerepelt, később felkerült az I. osztályba. A Magyaróvári Levente Egyesület 1945-ben, a második világháború befejezésekor szűnt meg.

1946-ban létrejött a Műselyemgyári TE, s a gárda 1951-ben Mosonmagyaróvári Timföldgyári Vasas néven már a Győr-Sopron megyei bajnokság első osztályában futballozott. 1957-ben a megyei bajnokok tornáján elért harmadik helyükkel kiharcolták, hogy történetük során először az NB II-ben indulhattak.

Tíz szezont játszottak az NB II-ben, ami az átszervezések miatt hol a második, hol a harmadik vonala volt a magyar labdarúgásnak. 1966-ban kiestek az NB II Nyugati-csoportjából, s ezután 11 esztendeig futballoztak az NB III Észak-nyugati csoportjában.

1977-től 1981-ig átszervezés miatt a megyei I. osztályban játszottak. 1981-1982-től 1997-ig az NB III Bakony csoportjában futballoztak. 1998-tól NB II-esek lettek, de ez továbbra is labdarúgásunk harmadik vonalát jelentette.

2003-ban a MTE-Motim Labdarúgó Klub kényszerűségből nevet váltott, egy névhasználati per során ugyanis elvesztette az eredeti,  történelmi név használatának jogát. Ekkor lett a hivatalos neve: Első Mosonmagyaróvári Torna Egylet 1904, rövidítve MTE 1904.

2004-2005-ben NB I/B-sek voltak, majd az újabb, szinte követhetetlen bajnokság átszervezések miatt az NB II-ben, és később az NB III-ban játszottak.

A 2016-2017-es bajnokságot a Merkantil Bank Ligában kezdték. 2019-ben kiestek az NB II-ből, s három évnyi harmadik vonalbeli szereplés után idén bajnokként kerültek vissza az NB II-be.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman