HÍREK

A BKV Előre ellen szerezte meg első 2022-es győzelmét NB III-as csapatunk

2022-01-22

A BKV Előre ellen szerezte meg első 2022-es győzelmét NB III-as csapatunk

A harmadik edzőmérkőzésen, az NB III Keleti csoportjának egyik élcsapata ellen 3-1-re nyert Kanta József együttese. Tudósítás.

A Dunaharaszti MTK és a BVSC elleni felkészülési mérkőzéseken elszenvedett vereségeket követően az NB III Keleti csoportjában második helyen telelő BKV Előrével szemben próbálta megszerezni első 2022-es győzelmét Kanta József vezetőedző csapata.

U19-es gárdánk pénteki edzőmérkőzése miatt együttesünk ezúttal a korábbiaknál szűkebb kerettel érkezett a Szőnyi úton rendezett összecsapásra, összesen négy játékos foglalt helyet a kispadon.

Már az első percekben megszereztük a vezetést. Kovács Máté kapott jó kiugratást és egy csel után lőtt. Ezt ugyan még védte Horváth kapus, de a kipattanó is a miénk lett, végül Osei lábáról került a kapuba a labda (1-0).

A következő mintegy 30 percben egyik csapat előtt sem adódott számottevő lehetőség, de a félidő hajrájára felpörögtek az események. Osei hozta helyzetbe próbajátékosunkat, aki azonban a kapussal szemben állva nem tudta értékesíteni a ziccert, ám a szöglet után már megszületett a második gól. A kavarodásban Osei először még nem talált be, de Fülöp Noel is jól helyezkedett, ő pedig közvetlen közelről már nem hibázott (2-0).

Nem tartott sokáig a kétgólos differencia. A 43. percben Kiss Dávid jobb oldali beadását Mile juttatta a kapu jobb oldalába (2-1).

A kisebb sérülést szenvedő Kovács Máté helyére ezután Vancsa Zalán állt be, majd nem sokon múlt, hogy egyenlítsen a BKV Előre. A félidő utolsó másodperceiben ugyanis Ferkó lőtt fölé helyzetben.

Kezdetben fordulás után is élénk maradt a találkozó. A 48. percben Jáger veszélyes lövését blokkolta Fekete - a labda így is alig pattogott a kapu mellé -, aztán Horváth Artúr mentett óriásit a gólvonalról. Később pedig Gyurkó lövését sikerült blokkolni, így ez a kísérlet is elkerülte Varasdi kapuját, ahogy a szögletet követően Mile próbálkozása is.

Ezután már jóval kevesebb helyzet adódott. A 70. percben Ihos lövésére ért le kapusunk reflexmozdulattal, az utolsó 10 percbe lépve pedig eldöntöttük a mérkőzés kimenetelét. Helembai lapos keresztpasszára a túl oldalon Gyuris érkezett jól és az üres kapuba lőtt (3-1).

Az utolsó másodpercekben tovább nőhetett volna előnyünk, de Vancsa veszélyes lövése elment keresztbe, a csereként beállt Georgievski kísérletét pedig hárította a BKV Előre kapusa, így maradt a 3-1-es végeredmény.

 

MTK Budapest II – BKV Előre SC 3-1 (2-1)

Gólszerzők: Osei (7.), Fülöp (42.), Gyuris (82.), illetve Mile (43.)

MTK Budapest II: Varasdi - Godwords, Fekete, Fülöp, Helembai - Rimóczi, Horváth A. - Próbajátékos (Georgievski, 61.), Kovács Máté (Vancsa, 44.), Gyuris - Osei

A találkozó eseményei percről percre szöveges közvetítésünkben, ide kattintva érhetők el.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman