HÍREK

A bevehetetlen erőd

2018-03-28

A bevehetetlen erőd

Ebben a szezonban bajnoki meccsen, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban csak nekünk termett babér.

Labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga kezdete óta 13 mérkőzést játszott a szezonban az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, és minden alkalommal sikerült nyernünk. Ezalatt az idő alatt 41 találatot jegyeztünk, mindössze 9 gólt kaptunk, és már csupán hat együttest kell legyőznünk ahhoz, hogy makulátlan hazai mutatóval zárjuk az idényt.

A legnagyobb különbségű győzelmet a Mosonmagyaróvár ellen ünnepelhettünk, amikor hatszor vettük be az ellenfél kapuját.

Hasonló sorozatra legutóbb a 2014/2015-ös szezonban voltunk képesek, akkor egymás után hét mérkőzést sikerült megnyernünk az NB I-ben – beleértve az idegenbeli összecsapásokat is –, még Garami József irányításával. Kanta József, Torghelle Sándor, Vass Ádám, Gera Dániel és Hrepka Ádám már akkor is a keret meghatározó tagjai voltak, és végül a harmadik helyen zártuk a bajnokságot a Videoton és a Ferencváros mögött.

Ha még tovább megyünk vissza az időben, a 2006/2007-es pontvadászatban hasonló szériát láthatunk. Akkor nyolc mérkőzésen keresztül voltunk százszázalékosak augusztus közepétől október végéig, és az év végén az ezüstérmet sikerült megszereznünk a Debrecen mögött, ők szintén nyolcmeccses győzelmi sorozatot vittek véghez a bajnokságban.

1917-1918-ban, 1918-1919-ben, valamint 1923-1924-ben az összes – 11 – hazai bajnokinkat megnyertük. 1912 és 1914 között pedig tízmeccses győzelmi sorozatunk volt, tehát mindent egybevetve az idei a legsikeresebb menetelésünk.

A Merkantil Bank Ligában mutatott hazai dominancia nagyban hozzájárult ahhoz, hogy tetemes előnnyel vezetjük a tabellát.

A második helyezett Kisvárda 14 ponttal, a harmadik Békéscsaba pedig 24 egységgel van lemaradva tőlünk 14 fordulóval a pontvadászat vége előtt. 

A hátralévő 13 fordulóból hat alkalommal játszunk otthon, a tökéletes mérleg megőrzéséhez pedig a Dorog, a Győr és a Kisvárda esetében olyan csapatot is le kell győznünk, amelyik borsot tört az orrunk alá ősszel.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-05 17:00 Szentlőrinci Sportpálya

SZENTLŐRINC SE

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman