HÍREK

A 11. helyen zárta az idényt NB III-as csapatunk (videó)

2022-05-29

A 11. helyen zárta az idényt NB III-as csapatunk (videó)

A Dabas 2-1-re legyőzte Kanta József vezetőedző csapatát.

Az NB III Közép csoportjának zárófordulójában együttesünk számára az volt a tét, hogy sikerül-e az első tíz között zárni a tabellán. Ehhez a Dabas otthonában egy pontszerzés vagy az kellett, hogy a Hódmezővásárhely ne győzzön.

Kanta József vezetőedző az előző fordulókhoz hasonlóan az első keret tagjai közül ezúttal is a Várkonyi-Horváth A.-Kovács Mátyás trióra számíthatott.

A 8. percben a Dabas szerezte meg a vezetést. Egy szögletnél Kovács Péter emelkedett a legmagasabbra és 6 méterről a kapuba fejelt, Paulovicz már csak belekapni tudott (1-0).

Ezt követően sokáig eseménytelenül alakult az első félidő. A 29. percben Kovács Máté suhintott rá jó 30 méterről egy szabadrúgást. Némileg váratlan, életerős kísérletét Berta vetődve védte. A játékrész utolsó perceiben aztán sikerült egalizálnunk. Egy hazai kirúgást követően Kovács Máté szerzett labdát a könnyelmű védőktől, középre játszott, ahol Balogh Bence közvetlen közelről a kapuba lőtt (1-1).

Mégis a Dabas vonulhatott előnnyel a szünetre. A 43. percben ugyanis kisebb kavarodás alakult ki tizenhatosunkon, melynek végén a labda a büntetőterület bal sarka felé gurult. Domokos érkezett és kapásból, nagy erővel, 16 méterről a kapu bal alsó sarkába bombázott (2-1).

Fordulás után kis híján tovább növelte előnyét a hazai együttes. Kovács Péter ugratta ki Domokost, aki 12 méterről, jobb oldalról lőtt, de elment a kapufák előtt a labda. Néhány percre rá egy dabasi beadás utáni kipattanónál Kovács Máté próbált meg elindulni egy csellel, de elcsúszott, az érkező Erős Ronald pedig azonnal, 18 méterről lőtt, Paulovicznak vetődve kellett védenie.

A 62. percben szépen futott végig a pályán ellentámadásunk. Kovács Mátyás keresztlabdáját Horváth Artúr átvette, majd összejátszott Kovács Mátéval, végül pedig 25 méterről lőtt. Lapos kísérlete az idő közben eleredő eső miatt nedvessé váló füvön megcsúszott és felgyorsult, de elkerülte a kaput.

Nem sokkal később Radchenko veszített labdát hátul, a hazaiak beadását pedig Paulovicznek kétségbeesett mozdulattal kellett elütnie Kovács Péter elől. A labda a földre pattant, majd elég magasra emelkedett ahhoz, hogy Puskásnak csak félollózó mozdulattal legyen esélye a kapuba juttatnia. Ez csak félig-meddig sikerült neki, eltalálta ugyan a játékszert, de az az üresen tátongó kapu mellé ment.

A 65. minutumban egy hazai védőről gurult a labda saját kapuja felé, Balogh és a csereként beállt Osei pedig rástartoltak. Utóbbi megelőzte rutinosabb támadónkat, aki kissé megzavarta őt, a ghánai játékos pedig a kifutó Berta fölött nem tudta elpöckölni a labdát - ráadásul visszapattant rá, így kirúgás következett.

Másodpercekkel később Kovács Mátyás húzott befelé balról, majd a tizenegyespont magasságából lőtt, de váratlanul nem a hosszút, hanem a rövidet vette célba. Lökete végül azonban középre ment, ahol Berta térddel hárított. Az utolsó negyedórához érve Ágoston lépett ki lesgyanús szituációban, majd középre játszott Lévaihoz. Kissé a támadó mögé érkezett a labda, de így is azonnal lőni tudott, Paulovicz viszont lábbal kitolta.

A következő percekben Kovács Péter és Forgács is próbára tették hálóőrünket (előbbi lábbal, utóbbi fejjel), de Paulovicz állta a sarat, a hajrá pedig egyértelműen az MTK Budapest II-é volt. A 84. percben Kovács Mátyás csavart bal oldalról, 12 méterről, jobb lábbal. Berta csak nézte, ahogy a labda a felső lécen csattant, onnan pedig visszakerült mezőnybe. A folytatásban aztán Nyirenda kotorta mellé 13 méterről, helyzetben, aztán Kovács Máté 23 méteres szabadrúgását védte vetődve a dabasi portás.

A slusszpoén viszont így is együttesünké lehetett volna. A hosszabbításban ugyanis mintegy 25 méteres magasságon Kovács Mátyás passzolt középre. Nyirenda talpa alatt váratlanul elment a labda, ami meglepte a mögötte álló Fülöpöt, aki így csak belekapni tudott. Ez viszont olyan jól sikerült, hogy kiugratta vele Osei-t. A ghánai támadó ajtó-ablak ziccerben azonban a földbe rúgott, 9 méteres próbálkozása így mintegy 5 méterrel a kapu mellett gurult el.

A 2-1-es végeredménnyel a Dabas a 12. helyen végzett, míg együttesünk 11.-ként zárt.

 

NB III Közép csoport, 38. forduló
FC Dabas-Wellis Sportpark, Dabas

FC Dabas - MTK Budapest II 2-1
Vezette:
Sipos Katalin (Szkrajcsics, Majorné Nagy)

Gólszerzők: Kovács P. (8.), Domokos (43.), illetve Balogh B. (41.)

FC Dabas: Berta - Forgács, Márton, Pusztai (Erős, 46.), Domokos, Kovács P., Ágoston (Czili, 82.), Puskás Z. (Lévai, 70.), Kiss Á., Dudás, Hatvani (Molnár Z., 86.)

MTK Budapest II: Paulovicz - Guth, Várkonyi, Fülöp, Owusu (Helembai, 76.) - Horváth A., Fördős (Radchenko, 64.) - Merényi (Osei, 64.), Kovács Máté, Kovács Mátyás - Balogh B. (Nyirenda, 84.)

A találkozó jegyzőkönyve és eseményei percről percre ide kattintva olvashatók.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman