HÍREK

A „visszatérők” értékeltek

2017-10-26

A „visszatérők” értékeltek

Palincsár Martin és Bayer Bence beszélt a Diósgyőr elleni sikerről.

Palincsár Martin az előző idényt az U19-es csapatnál töltöte, ott 27 mérkőzésen lépett pályára. Ebben a szezonban már Budapesten készül, Pölöskei Gábor csapatával. A DVTK elleni mérkőzés volt idén a hetedik, amelyen pályára lépett, tőle kértünk értékelést a találkozóról: – Nagyon nehéz ellenféllel álltunk szemben, keményen letámadott minket a Diósgyőr. Az elején két gólt szereztünk, nekik kellett támadni, jobban kinyíltak, ez pedig könnyítette a dolgunkat, nagyobb területen tudtunk játszani.

Martin tagja volt annak az U19-es válogatottnak, amely kiharcolta az elitkörben való szereplést Hollandiában. Erről az élményről kérdeztük: – Remek mérkőzést játszottunk a szlovénok ellen, de sajnos ott sérültem meg az első félidőben. Fizikailag erősek voltak. Fontos feladat lenne idehaza, hogy tartsuk a nemzetközi szintet a felkészítésben. Az MTK-nál maximálisan sikerül ez, én magam is példa lehetek erre, a tavalyi akadémiai évhez képest rengeteget erősödtem.

Végezetül a sérülésből való visszatérésről kérdeztük a 18 éves középpályást: – Jó érzés volt, vártam már, hogy mikor léphetek újra pályára. Örülök, hogy Pölő bá' lehetőséget adott. A hét elején még voltak fájdalmaim, így nem volt biztos a játékom. 

Bayer Bence a 2017/18-as szezonban tagja Feczkó Tamás csapatának, ötször ült a kispadon az első csapatban, a Magyar Kupában pedig a Tállya elleni mérkőzésen be is mutatkozhatott. Tőle is azt kértük, beszéljen a találkozón látottakról: – Jól kezdtünk, és hamar előnybe kerültünk, sőt kettőt is lőttünk. Ha a helyzeteinket jobban kihasználjuk, akkor nagyobb különbség is lehetett volna belőle. A második félidő elején beragadtunk, nyomás alá helyezett minket a DVTK, de ebből ki tudtunk jönni, voltak helyzeteink újra. Jobban is lezárhattuk volna a mérkőzést, de elégedettek vagyunk.

A 19 éves középpályásnak idegen poszton kellett szerepelnie, de ezt a feladatot is megoldotta, stabil tagja volt a védelemnek, így gólt sem kapott a csapat: – Volt már néhány mérkőzés, ahol balhátvéd poszton játszottam. Úgy érzem, sikerült jól megoldani, amit kértek tőlem. Figyeltem az alapokra, azokat be tudtam tartani, a védekezéssel nem volt gond, a második félidőre pedig már a támadásokba is be tudtam szállni, örülök neki, hogy így sikerült megoldanom.

Az első csapat keretének tagjaként az első csapattal készül, de nem okozott nehézséget neki a második csapattal való játék: – Másabb így készülni, nem együtt edzünk a csapattal, ennek ellenére érzem azt, hogy az elmúlt két év közös játéka nem tűnt el, könnyű visszatérni és újra „beilleszkedni".

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman