HÍREK

30 éve hunyt el Zsiborás Gábor

2023-09-07

30 éve hunyt el Zsiborás Gábor

A legendás kapus 1989 és 1993 között volt klubunk hálóőre.

30 éve, 1993. szeptember 7-én tragikus körülmények között hunyt el Zsiborás Gábor, aki a Fradi és az MTK válogatott kapusa volt.

Kevés olyan labdarúgó van, akit akkor is szeretnek a szurkolók, amikor éppen a városi riválishoz igazolt át. Zsiborás ilyen volt. Hiába lett tizenkét ferencvárosi szezon után az MTK futballistája, mindig vastaps fogadta őt, amikor visszatért az Üllői útra.

Klubunkhoz 1989-ben került, négy éven át védett 117 mérkőzésen az MTK-ban, és szenzációs formája miatt innen került vissza a válogatott keretbe is első számú kapusként.

A négyszeres válogatott Zsiborás az oroszok elleni vb-selejtezőre készülő nemzeti együttes edzésén lett rosszul, majd szűk egyheti kóma után elhunyt.

A Farkasréti Temetőben (8/B parcella, 2. sor, 18/A sír) nyugszik - a síremlék védett, a Nemzeti Sírkert része.

Aki virágot szeretne vinni, könnyen megtalálja a sírt - a főbejárattól a főúton haladva kb. 250 méter után kell jobbra fordulni a parcella jelző kőnél.

Zsiborás síremléke a legendás Schlosser Imre, Slózi sírjától néhány méternyire található. A sírkő mellett a régi Fradi pályáról származó két szék is van.

Tisztelettel emlékezünk a legendás Zsigára!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman