HÍREK

211. Örökrangadó

2016-12-09

211. Örökrangadó

FTC-MTK Budapest – 2016. december 10. szombat 18:00 – Groupama Aréna

1903 március 3-án, a Millenárison csapott össze először, tétmérkőzésen a két csapat. Akkor még Ferenczvárosi TC-nek hívták a zöld-fehéreket, és 3-1-re nyertek.

A két patinás együttes párharca azóta, tehát 113 éve zajlik, és máig – a magyar labdarúgás legmagasabb osztályában – 84 ferencvárosi és 78 MTK-győzelem mellett 48 döntetlent hozott. A zöld-fehérek 335, a kék-fehérek 328 gólt szereztek ezeken az összecsapásokon.

A két együttes legutóbb szeptember 10-én, az OTP Bank Liga 8. fordulójában találkozott Dunaújvárosban, és Gera, valamint Torghelle utolsó perces büntetőjével az MTK Budapest nyert 2-1-re. A Fradiból Seung-woo Ryu volt eredményes. 

 

A Ferencváros jelenleg a bajnoki tabella negyedik helyén áll, 8 győzelemmel, 5-5 döntetlennel és vereséggel, 29 ponttal, két egységnyi hátrányban a harmadik pozícióban álló Budapest Honvéd mögött. A legutóbbi négy mérkőzésük felemásra sikerült. Kikaptak a Mezőkövesdtől és a Pakstól, döntetlent játszottak a Vasassal és legyőzték a Gyirmótot.

Az MTK Budapest az OTP Bank Liga tizedik helyén áll 4 győzelemmel, 7-7 döntetlennel és vereséggel, 19 megszerzett ponttal. A legutóbbi négy bajnokiból három döntetlennek zárult (Haladás, DVSC, Újpest), míg a Videoton otthonában 2-0-ra kikaptak Teodoru Vaszilisz fiai.

Miután a Fradi nyomában a Mezőkövesd, a kék-fehérekében a DVTK lohol, így mindkét csapat számára kiemelt jelentősége van az Örökrangadónak, hiszen nem mindegy, hogy milyen pozícióban telelnek a gárdák.

Teodoru Vaszilisz nem számíthat a belázasodott Szatmári Istvánra, a porcműtéte után lábadozó Mato Grgicsre, a húzódással bajlódó Borbély Bálintra és a még rehabilitációt végző Varga Szabolcsra, Korozmán Kevinre és Hrepka Ádámra.

A mérkőzésen a csapatok csatlakoznak a „Legyen minden mentőautóban plüssmaci” akcióhoz.
Jegy és beléptetési információk ITT.

A találkozót Andó Szabó Sándor vezeti, segítői: Erős Gábor és Berettyán Péter. Alapvonali játékvezetők: Erdős József és Szabó Zsolt. Tartalék-játékvezető: Albert István.

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti, honalpunkon pedig ITT követhető.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-05 17:00 Szentlőrinci Sportpálya

SZENTLŐRINC SE

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman