HÍREK

207. Örökrangadó: Ferencváros - MTK Budapest, augusztus 15., szombat, 20:30 - Groupama Aréna III. rész

2015-08-15

207. Örökrangadó: Ferencváros - MTK Budapest, augusztus 15., szombat, 20:30 - Groupama Aréna III. rész

Lassan kezd elválni a gabona az ocsútól: az 5.forduló után már körvonalazódhatnak az erőviszonyok. Igazán a 10. forduló után mutatja meg a tabella, ki mit ér? Azért a veretlen Ferencváros elleni meccs sokat elárul majd a 2015/16-os MTK erejéről.

A legismertebb párharc a magyar labdarúgás történetében az MTK – FTC összecsapás sorozat. Örökrangadó, így, nagybetűvel. Fogalomként. A 112 évvel ezelőtti kezdetekkor nem gondolták volna a korszak bakancsos hősei. Majdnem azt írtam stoplis, de akkor még nem ismerték a mai értelemben vett stoplit sem.

Mindkét klub korszakos és egyetemes klasszisa volt Schlosser Imre. Az MTK következő, korát megelőző játékosa Orth György volt. Bár, nem rendelkezik a Karikalábúéhoz hasonló statisztikai adatokkal (pályafutását korán kettétörte az, akkoriban még kezelhetetlen, sérülés), mégis világklasszis volt.

1901. április 30-án született Budapesten, és 1962-ben Portóban hunyt el. Alig múlt 24 éves, mikor súlyosan megsérült Bécsben. Addigra már nyolcszoros bajnok és háromszoros gólkirály, illetve 32-szeres válogatott volt, 13 góllal. Sérülése után már nem tudott a korábbi szinten játszani.

Edzőként, szövetségi kapitányként kilenc országban dolgozott. Európában és Dél-Amerikában. Nem igazi befejező csatár volt, sokkal inkább az utolsó passzok mestere. A futball művésze. Sajnálatos módon, térdsérülése miatt nem teljesedhetett ki pályafutása.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman