HÍREK

11 éve hunyt el Zavadszky Gábor

2017-01-06

11 éve hunyt el Zavadszky Gábor

Kedves, mosolygós fiatalember volt, akit mindenhol szerettek, akinek mindenkihez volt néhány kedves szava. Zavadszky Gáborra, az MTK Budapest egykori kiváló futballistájára emlékezünk.

Zavadszky Gábor 1974. szeptember 10-én született Budapesten. A Ganz-Mávagban kezdett futballozni, játszott az Építőkben, majd még ifjúsági játékosként került a Ferencvároshoz. A Fradival szerepelt a Bajnokok Ligájában, később a Dunaferr és az MTK játékosaként is bajnok lett. 2004-ben igazolt Ciprusra, ami sajnos végül pályafutásának utolsó állomáshelye lett. 

Az MTK Budapest együttesében 98 NB I-es mérkőzésen 20 alkalommal talált az ellenfelek hálójába, de góljainál is fontosabb volt, hogy mindig nagy küzdőként, igazi csapatemberként láthattuk a pályán. Emellett az öltözőben és a civil életben is népszerű volt, hiszen remek társasági emberként ismerhettük a családi életében egyébként rendkívül megbízható és felelősen gondolkozó Zavát.

1996-ban tagja volt az atlantai olimpián résztvevő labdarúgó-válogatottnak. A skótok elleni olimpiai pótselejtező mérkőzésen szerzett góljára – mely végül a kijutást hozta –, rengetegen emlékeznek, mind a mai napig. 2000 és 2003 között négy alkalommal ölthette magára a címeres mezt.

A válogatott futballista 32 évesen tragikus hirtelenséggel, sérülés félrekezelése miatt hunyt el. Szülei, testvére, felesége és ikerfiai mellett az Apollon Limassol együttese és természetesen a teljes magyar labdarúgó társadalom gyászolta.

Gábor rendkívüli módon ragaszkodott pályafutásának fontos állomásához, az MTK hoz. Többször nyilvánosan hangoztatta, hogy igaz barátokat szerzett a klubnál, így ha abbahagyja az aktív játékot, itt szeretne öregfiúk játékosként szerepelni. Sajnos ez nem adatott meg neki, de klubunk évzáró focitornája – a Zavadszky Gábor Emléktorna –, 11 hosszú éve őrzi emlékét.

Zava, soha nem feledünk!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 15:30 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman