HÍREK

0-2-ről fordított, de végül kikapott NB III-as csapatunk a Vecsés ellen

2023-07-15

0-2-ről fordított, de végül kikapott NB III-as csapatunk a Vecsés ellen

A második felkészülési mérkőzés is fordulatosan alakult.

A Komárom után Pest megye bajnoka, a Vecsés ellen folytatta felkészülését NB III-as csapatunk július 15-én délelőtt.

Kanta József vezetőedző a hosszabb időre kidőlt Lauri Giuseppe mellett Csányi Kristófra sem számíthatott ezen a mérkőzésen, az előző idénybeli keretet pedig Velicskó, Anokye és Asante képviselték ezúttal.

Pocsékul kezdődött a találkozó, hiszen a 3. percben egy ártalmatlan, pontatlan indítást két védőnk és Velicskó kapus is elérhetett volna, ám Molnár Kevin becsúszva ért hozzá, így elsodorta a kifutó hálóőr mellett, a labda pedig a kapuba gurult (0-1).

A 12. percben aztán Földi Gergő kísérletezett egy szabadrúgással 23 méterről, balról, bombája elzúgott a felső sarok mellett. Két percre rá növelte előnyét a Vecsés. Egy jobb oldali beadás egy védőnk combján csattant, a jól helyezkedő Földi Máté pedig becsúszva, az ötösről a kapuba kotort (0-2).

A középkezdés után nem sokkal akár tizenegyeshez is juthattunk volna, amikor Herczeg passzolt Keneseinek a tizenhatosra, támadónk az alapvonalról visszafelé tolt, majd átesett a kapuson, de a játékvezető szerint semmi nem történt. Így végül a 30. percig kellett várni Kenesei találatára.

Ekkor egy labdaszerzést követően Földi kapott egy felpasszt saját térfélen. Védője ahelyett, hogy a labdát nézte volna, térddel, deréktájt letarolta őt - támadónkat ezt követően le is kellett cserélni, Vas állt a helyére -, de a labda továbbgurult és Keneseié lett, aki a fellazult vendégvédelem helyén szöktette Herczeget. A kapus kifutott, de középpályásunk eltolta mellette és kiszorított helyzetből visszajátszott a befutó Kenesei elé, ő pedig védője mellett, becsúszva az üres kapuba passzolt (1-2).

A 35. percben Gényit kereste egy beadás, ami közvetetten el is jutott hozzá. A vendégjátékos átvette a labdát, majd 8 méterről, az érkező Molnár Kevin mellett erővel lőtt és a kapufát találta el. Ezt pedig gyorsan megbosszultuk, hiszen öt perccel később már együttesünk vezetett a találkozón.

A 37. percben előbb a frissen igazolt Antal Dennis csípett el egy felpasszt, majd tolt egyet és jó 25 méterről óriási gólt ragasztott a rövid sarokba (2-2); majd Kenesei szerzett labdát a 40. minutumban Lencséstől, rávezette a tizenhatosra, középre játszott, ahol Vas higgadtan elgurította a kapus mellett (3-2).

A szünetben 8 helyen változtatott a szakmai stáb, majd a második játékrész derekán a két fennmaradó (Herczeg és Weisz) is lejöttek, őket Anokye és Stumpf váltotta vissza (a 11. csere még az első félidőben a Földi-Vas volt).

Az 50. percben Hegedűs végezhetett el szabadrúgást centikkel a tizenhatos vonala elől, a negyedköríven belülről és lapos, jobblábas kísérlete a jobb oldali kapufán csattant, Pfeffer mozdulni sem tudott. Mintegy tíz perc múlva Pálvölgyi vezette rá a fellazult vecsési védelemre, melyben ott helyezkedett Vas is. Ő kapta a labdát és helyzetben, 8 méterről, jobbról kapu mellé lőtt.

A 64. percben viszont váratlanul egalizált a Vecsés. Az első játékrészben jobbszélsőt játszó Földi Máté ezúttal már védekező középpályáról adott óriási labdát a Kákonyi és Béres között kilépő Mundrochnak, aki a tizenhatos vonaláról, első érintésből tűpontosan átemelte a kifutó Szolárt (3-3).

A 73. percben egy labdaszerzés után Hegedűs jutott lövőhelyzethez, de lapos, nem túl erős, 18 méteres kísérletét Mészáros kapus védte. Ennél jóval nagyobb lehetőség adódott az utolsó negyedórába lépve Anokye előtt, aki egy, a védőkön átcsorgó indítást bal oldalt, 8 méteren átvett és jobbal elpasszolta a hálóőr mellett, ám elment keresztbe.

A 81. minutumban Anokye csinált meg egy nagy cselt a balszélen, majd ugyan eladta, de nyomásának köszönhetően visszaszereztük a tizenhatos magasságában. Az akció végén Hegedűs lőhetett viszonylag tisztán, 19 méterről, középről, de mellépattogott.

A 82. percben váratlanul megszerezte a győztes gólt a Vecsés: a végig remekül játszó Földi Máté lőtt az alsó sarokba 22 méterről (3-4).

Ezt követően Hegedűs passza után a kapura forduló Vas Milán még egyenlíthetett volna, de célt tévesztett, így maradt a 3-4-es végeredmény. Az MTK Budapest II legközelebb a Gödöllő ellen lép pályára, majd a Putnok ellen zárul a felkészülés.

 

Nyári felkészülés, 2. mérkőzés
Salgótarjáni úti pálya

MTK Budapest II - Vecsési FC 3-4 (3-2)

Gólszerzők: Kenesei N. (30.), Antal D. (37.), Vas M. (40.), illetve Molnár K. (öngól, 3.), Földi M. (14., 82.), Mundroch (64.)

MTK Budapest II 1. félidő: Velicskó - Fischl, Molnár K., Stumpf - Anokye, Herczeg, Weisz, Antal D., Asante - Kenesei, Földi (Vas M., 31.)
MTK Budapest II 2. félidő: Szolár - Farkas M., Béres, Kákonyi - Ebot, Hegedűs T., Weisz (Stumpf, 65.), Pálvölgyi, Kustudic - Herczeg (Anokye, 65.), Vas M.

Vecsési FC: Bonica (Pfeffer, 31., Mészáros B., 70.) - Borsos, Györe (Kozák, 61.), Péntek, Lencsés B. - Bakos (Németh R., 46.), Tóth T. (Szűcs D., 46.) - Gényi (Bárdos, 46.), Szakály M. (Albert G., 46.), Földi - Fekete R. (Mundroch, 46.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman