HÍREK

"Szeretnék részese lenni a sikereknek"

2014-07-28

"Szeretnék részese lenni a sikereknek"

Idősebb szurkolóinknak Józsika, a fiatalabbaknak Józsi. Mindenki becézi, ami a futballpályák környékén, talán a legnagyobb elismerés. Ismerjük és szeretjük. Ami talán ennél is sokatmondóbb, az ellenfelek játékosai és szurkolói is elismerik tudását, kiemelik kivételes játékintelligenciáját. Kanta Józseffel, az MTK csapatkapitányával beszélgettünk többek között arról, milyen érzés ma kék-fehér klubikonnak lenni.

– Kanta József = MTK. Gondoltad volna pályád kezdetén, hogy a neved összeforr a klubbal? Milyen érzés Hidegkuti Nándor, Sándor Csikar, vagy akár Illés Béla és Halmai Gábor örökösének lenni?

– Soha nem gondolkoztam ilyen dolgokon. Azzal a céllal kezdtem futballozni, hogy az emberek megismerjenek és sikeres legyek az első osztályban. Az, hogy most ilyen nevekkel említenek együtt, az nagyon nagy büszkeséggel tölt el.

– A csapatban többekkel együtt, most már te képviseled a rutint. Furcsa még, vagy egyre inkább beleszoksz ebbe a szerepbe?

– Nem érzem furcsának, hiszen pár éve már így van ez. Inkább úgy érzem, mint ha néhány esztendeje mutatkoztam volna be az első osztályban és, ha erre gondolok meg kell állapítsam, nagyon gyorsan megy az idő. Arra vagyok talán a legbüszkébb, hogy jó ideje az MTK csapatkapitánya lehetek, ez óriási megtiszteltetés!

– Örök visszatérő kérdés nálad a külföld és a válogatottság. Mit érzel most e két szó hallatán?

– Bevallom, úgy látom, hogy ha eddig nem álltak sorba értem a külföldi csapatok, ezután sem igen fognak. Persze nem mondtam még le róla, hogy egyszer kipróbáljam magam egy másik bajnokságban, de nem leszek boldogtalan, ha az MTK-ban töltöm az egész pályafutásomat. A válogatottságról sem mondtam le még, de ezzel kapcsolatban is az az érzésem, hogy nem igen számítanak rám. Ettől függetlenül hétről-
hétre próbálok úgy teljesíteni a pályán, hogy felmerüljön a nevem a kerethirdetésnél.

– Milyen lesz az idei MTK? A szezonkezdet jobban nem is sikerülhetett volna. Lehet hasonló a folytatás? Hova érhet a csapat a bajnokság végén és mit vársz magadtól az idényben?

– A kezdésre nem lehet panasz, nagyon szeretnénk ugyanígy folytatni. Ha a hullámvölgyeket gyorsan át tudjuk vészelni, akkor stabil csapat lehetünk a mezőnyben, bármire képesek lehetünk. Magamtól azt várom, hogy jól irányítsam a pályán a csapatot és gólokkal, gólpasszokkal segítsem az MTK-t egy minél jobb bajnoki- és kupaszereplés érdekében.

– A klub távlati tervei között újra bajnoki címért harcoló gárda szerepel. Látod magad előtt, ahogy felemeled a bajnoki serleget az új Hidegkuti Nándor Stadionban?

– Ki ne álmodozna ilyenekről? Nagyon nagy vágyam hogy mindez megvalósuljon. Örülök, hogy stabilizálódott a klub helyzete, erre lehet építkezni és tervezni a jövőben. Igazán erős klub lehet ismét az MTK-ból, amely sikereinek én is részese szeretnék lenni!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman