HÍREK

„Szívfoci" a városmajori csarnokban (GALÉRIA)

2015-11-16

„Szívfoci" a városmajori csarnokban (GALÉRIA)

Van teljes élet a szívműtét után, csak hinni kell benne. Hatala Pállal, a városmajori csarnokban megrendezett „szívfoci” szervezőjével beszélgettünk.

– Milyen ötlettől vezérelve indult útjára a nemes kezdeményezés?

– 2012-ben volt százéves a SOTE városmajori ér és szívsebészeti klinika. Dr. Szabolcs Zoltán professzor úr kitalálta, hogy az évfordulóra Szívsebészek – Szívműtöttek labdarúgó mérkőzést rendezzünk. Háromszor voltam szívműtött, azóta is rendszeresen sportolok, megkeresett, hogy vegyek részt a szervezésben.

– Hogyan sikerült a három évvel ezelőtti rendezvény?

– Megszerveztük, hogy az akkor még BSE, azóta már MTK Budapest városmajori kosárlabdacsarnokban megrendezhessük a Szívsebészek – Szívműtöttek focimeccset. Nagy médiafelhajtás övezte az eseményt. Jól éreztük magunkat, komoly küzdelem és hajtás árán, egymásra is odafigyelve végül a szívműtöttek nyertek, az eredmény persze másodlagos volt. A végén nagy buli keretében ünnepeltünk. Jól sikerült, mindenki örült, aki részt vett rajta.

– Mi volt a folytatás, amíg eljutottunk az idei meccsig?

– Rendszeres ellenőrzésre járok a professzor úrhoz, barátok is vagyunk. Egy éve, egyik beszélgetésünk alkalmával megemlítette, hogy élesszük újjá, ismételjük meg. Ez tavaly novemberben megtörtént, sokan voltunk akkor is, jól éreztük magunkat, a mérkőzésen 3-3-as döntetlen született. Akkor merült fel a gondolat bennünk, hogy tegyük rendszeressé, és minden év novemberében rendezzük meg.

– Mi történt idén?

– Sok munkánk van benne, de a komoly szervezési nehézségeket áthidalva az elmúlt hétvégén megrendeztük ismét. Ez már a harmadik alkalom, több mint száz néző látogatott ki a városmajori csarnokba. A mérkőzés 2X25 percig tartott, az ér és szívsebészeti klinika igazgatója, Merkeli Béla professzor úr volt a játékvezető. Nagy a tekintélye az orvosok és a gyógyult szívműtöttek között is. A szívműtöttek csapatában szívtranszplantált is játszott. Kemény küzdelemben, izgalmas meccsen az utolsó percekben még 5-2-re a szívműtöttek vezettek, elbízták magukat, és szédületes hajrájuknak köszönhetően kiegyenlítettek a szívsebészek.

– Az MTK Budapest biztosítja a helyszínt.

– Térítésmentesen kapjuk a városmajori csarnokot, és a vívótermet is az eseményre, ahol a meccs utáni bulit is tartottuk. Sok segítséget kaptunk a csarnok vezetőjétől, és a személyzettől is, jó körülményeket biztosítottak, köszönet ezért.

(Fotó: Stempler András)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 15:30 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman