HÍREK

„Sokat lépett előre egyénileg és csapatjátékban a keret ebben a félévben"

2019-01-03

„Sokat lépett előre egyénileg és csapatjátékban a keret ebben a félévben"

Székely Zsolt értékelte az U17-es csapat félévét.

– Félévnél második az U17-es csapatunk. Elégedett vagy ezzel?

– Tavaly harmadik helyen zártunk, ez meglepetés volt. Nem teljesítettünk olyan jól, mint amit a helyezésünk mutatott, ugyanakkor azt sem érzem, hogy a többiek annyival jobbak lennének. Nem is hozzájuk viszonyítva voltam elégedetlen, inkább a saját mércénkhez mérve. A harmadik helyhez persze az is hozzájárult, hogy egyszer-egyszer visszajátszott Zuigéber, Kosznovszky, Kata vagy Balogh, amikor az idősebb korosztálynak nem volt meccse. Az ő jelenlétük különleges segítség volt.

Azt beszéltük meg év elején, hogy szép lenne megismételni azt az eredményt, ugyanakkor a jobb helyezés nem merült fel bennünk. Ezt tekintve a második hely remek, főleg úgy, hogy volt lehetőségünk az elsőre is. Ha a harmadik helyen állnánk, azt mondanám, hogy a tavalyi és az idei eredmény között az a különbség, hogy míg az irreális volt, ez teljesen reális, vagyunk ilyen jók. Fontos kiemelni, hogy most is óriási segítség Kosznovszky Márk jelenléte, aki a szezon elején még nem játszhatott – sérülés miatt –, most viszont átmenetileg nálunk játszik az U17-ben, de a cél az, hogy megerősödjön, és felkerüljön az U19-es csapathoz. Mi azon dolgozunk, hogy ez sikerüljön. Ez persze az eredményességünkben visszaesést fog okozni, de nem ez a lényeg számunkra.

– Mi lőttük a legtöbb gólt, viszont sokat is kaptunk, mennyire fontos a támadószekció erősítése, és a nyílt támadójáték?

– Ez az MTK stílusából, filozófiájából adódik. Ez a nyílt támadófutball minden csapatunknál jelen kell legyen a felnőttektől az U6-ig, mert ez az MTK. Azt a világon mindenhol elismerik, hogy a Jimmy Hogan féle MTK-játék a futball egyik alapköve. Büszkének kell lennünk, ápolnunk kell hagyományainkat. A kérdésedre visszatérve, a sok rúgott gól nem azt jelenti, hogy a támadószekciónk nyújtott jobb teljesítményt a védelmünknél, egyszerűen gólokat akarunk szerezni, amiben benne van a veszély, hogy időnként lekontráznak. A rúgott gólokban ugyanolyan része van a védőknek, mint a kapott gólokban a támadóknak.

–Tavaly félévnél 5. hely, év végén 3., kemény hajrával. Ha ezt a fejlődési görbét nézzük, tudtuk tartani az ívet?

– Hihetetlenül sokat lépett előre egyénileg és csapatjátékban a keret ebben a félévben, de ez ugrásszerűen történt, nehéz erre magyarázatot találni. Mondhatjuk, hogy jó edzőjük van, mondhatjuk, hogy jó munkát végzünk, de nem biztos, hogy ez az oka. Amit tudunk, hogy amennyire tavaly nem sikerült a jó csapatjáték kialakítása, annyira megy idén. Hogy mennyire köszönhető ez annak, hogy leülepedett bennük az, amit tavaly tanultak, mennyire lettek érettebbek, rutinosabbak, mennyire segített az, hogy távoztak és érkeztek játékosok, akik meghatározóak tudtak lenni, ezt nem tudom. Az összes felsorolt elem egyvelege az, ami kihozta az eredményt. Meredeken elindultunk felfelé csapatként. Biztos valamelyest vissza fog vetni, ha Kosznovszky felkerül Budapestre, de ha ezt az ívet tudjuk tartani, csak nem ilyen meredeken, azzal elégedett leszek.

– Több új játékos érkezett, mennyire sikerült erősíteni nyáron? 

– Évek óta nem erősítettünk olyan jól, mint idén, de lehet, hogy az utolsó emlék az erős, tavaly pedig nem igazoltunk. Ezt tekintve komoly az előrelépés. Köszönet azoknak, akik kinézték őket, és köszönet azoknak, akik beletették a pénzüket, hogy elhozhassuk ezeket a játékosokat.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 15:30 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman