HÍREK

„Sokat fejlődtek, meghatározó játékosai lettek a bajnokságnak” - így szerepeltek a kölcsönadottak

2019-05-31

„Sokat fejlődtek, meghatározó játékosai lettek a bajnokságnak” - így szerepeltek a kölcsönadottak

A 2018/19-es szezon közben kiemelten követtük az NB II-es klubokhoz kölcsönadott fiataljaink teljesítményét. Örömteli, hogy közülük sokan meghatározó játékosokká váltak csapataikban.

Alábbi cikkünkben leginkább a Békéscsabára és Monorra kölcsönadott játékosainkra fókuszáltunk, hiszen ennél a két klubnál számítottak a legtöbb MTK-nevelésű labdarúgóra. Az elmúlt hónapokban őket irányító szakemberek jellemezték idei teljesítményüket.

A viharsarki együttesnél folyamatosan számítottak a mieinkre, a 22 éves Szatmári István 15 góllal házi gólkirály lett Vékéscsabán, és az NB II góllövőlistájának élmezőnyében zárt.
- Ő már a második szezont töltötte nálunk. Ennek nagy részében kiemelkedően teljesített, leszámítva azt az időszakot, amikor a játéka kicsit görcsösebbé vált. Sokat fejlődött, egyértelműen magasabb szintre lépett, meghatározó játékosa lett a másodosztálynak, gyakorlatilag bárkinek erősítést jelentene - mondta róla Boér Gábor, akinek a kezei alatt dolgozott. - 15 gólt szerzett, volt olyan időszaka, amikor 13 mérkőzésen 9 alkalommal talált be, ebből zsinórban ötször. Ez egy nem klasszikus éktől, hanem egy szélsőtől remek teljesítmény. Gyorsasága révén nagyon jól tudtam őt használni a kontrajátékban. 

Boér Mezei Szabolcsról és Lustyik Leventéről is őszintén elmondta véleményét.
- Annak ellenére, hogy Szabolcs rendkívül fiatal, és ez volt az első éve a felnőttek között, végigjátszotta a szezont. Legtöbbször kezdőként kapott lehetőséget a középpályán, az első 15-16 meccse pedig káprázatosra sikeredett. Ezt követte egy kisebb visszaesés, de ez várható volt, majd tavasszal ismét kiegyensúlyozottan teljesített. Az átlagosnál sokkal kombinatívabb, amiben még fejlődnie kell, hogy még felnőttesebbé tegye a futballját, párharcokban még hatékonyabbnak kell lennie, viszont ő is nagyon sokat fejlődött, és tehetsége alapján még nagyon sokra viheti, hosszú távon benne éreztem leginkább a legnagyobb kiugrási lehetőséget. Erénye, hogy tud támadni és védekezni is, így több poszton is bevethető. Levente egy sérülés után eleinte kevesebb lehetőséghez jutott, ezt nehezebben fogadta el, de amikor ezen túljutott, egész jó teljesítményt nyújtott.


A Békéscsabához hasonlóan Monorra is több játékosunk került kölcsönbe, ahol a labdarúgók - természetesen nem egyenlő mértékben - végig folyamatos játéklehetőséghez jutottak.
- Farkas Norbert télen került hozzánk, 15 mérkőzésen lépett pályára a tavasszal - mondta Horváth Dávid, az újonc csapat edzője. - Eleinte balhátvédként és szárnyvédőként, majd egy sorral feljebb játszattam. Öt gólt szerzett - köztük látványos találatokat - és két gólpasszt osztott ki. Ha hozzávesszük, hogy ősszel Balmazújvároson további egy gólja és két gólpassza volt, pályafutása legjobb bajnoki évét futotta ebben a tekintetben, emellett most töltötte a legtöbb játékpercet a pályán (2 847 perc), így remek szezonon van túl, és neki a korából is adódóan a többiekkel ellentétben megvan a kellő rutinja is. 

Íme Farkas két látványos gólja:


Palincsár Martin jól látható érésen ment át az évad alatt, ehhez kellettek a nálunk lejátszott játékpercek. 34 mérkőzésen átlagosan 86 percet játszott, a házi góllövőlistán a második helyet érte el hat találattal. Leginkább szabadon, a center mögött érzi magát jól a pályán, képes bejátszani nagy területeket, futóteljesítményben nem volt nála jobb, meccsenként 10 870 métert futott. Támadójátékos létére 80% körüli a passzhatékonysága, már 19-20 évesen nagyon jól megérteti magát a pályán a játékostársaival.

Szerencsi Miklós sajnos nem tudta végigcsinálni a felkészüléseket, de így is sikerült őt szépen felépíteni, egy kivétellel szinte végigjátszotta mind a 25 mérkőzést, melyen lehetőséget kapott. Nagy játékintelligenciája megmutatkozott, igazán kiugró teljesítményt azután nyújtott, hogy balhátvédként vettük számításba. A csapat legjobb párharchatékonyságával rendelkezik (66%), egy az egyben jól ismeri fel a csatár mozgását, ebben közrejátszhat, hogy korábban ő is támadót játszott. 4 gólt szerzett, feltűnő volt, hogy milyen hatékonyan bele lehetett vonni a játék építésébe, de ez nem okozott meglepetést egy MTK-ban nevelődött fiataltól. Ha így fejlődik, és elkerülik a sérülések, a  szintén nagy értéke lehet a klubnak.
 

Ejtsünk szót a többiekről is, leginkább a statisztikákra hivatkozva: a 20 éves Szuhodovszki Soma 2511 percet töltött a pályán, ő is négy gólt szerzett, főleg a szezon első felében volt eredményes. A 21 éves Szabó Dominik inkább csereként kapott lehetőséget, neki 1164 perc jutott, a 22 éves Kovács Botondnak 1712 perc. A náluk rutinosabb Sági Milán (24 éves) ősszel stabil ember volt, tavasszal viszont csak az utolsó két mérkőzésre térhetett vissza a monori csapatba, míg a 25 esztendős védő, Karacs Dániel 2231 percnyi lehetőséget kapott.

Fotók: Monori Labdarúgás, 1912elore.hu

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-05 17:00 Szentlőrinci Sportpálya

SZENTLŐRINC SE

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman