DICSŐSÉGTÁBLA

Világbajnokság - ezüstérem

(1938, 5 játékosunk) + (1954, 4 játékosunk)

Az 1938-as labdarúgó-világbajnokság döntőjében a címvédő Olaszország és Magyarország találkozott, a címet Olaszország hódította el, miután 4–2-re megnyerte a mérkőzést.

Az 1938-as világbajnoki ezüstérmes csapatban Bíró Sándor, Sas Ferenc, Szabó Antal, Titkos Pál és Turay József is szerepelt klubunkból. A döntőben Titkos gólt is szerzett.

Az 1954-ben világbajnoki döntőt játszó Aranycsapatban több MTK-s is szerepelt: Hidegkuti Nándor, Lantos Mihály, Palotás Péter és Zakariás József. Korábbi játékosa volt a klubnak, a szövetségi kapitány, Sebes Gusztáv és segítője, Mándi Gyula. Bár a magyar Aranycsapat „az évszázad mérkőzésének” titulált angolok elleni meccset idegenben ugyan 6:3-ra megnyerte, ám a legfontosabb mérkőzése az 1954-es labdarúgó-világbajnokság döntője volt. Ott viszont az öt éve veretlen magyar csapat 3:2-re kikapott a nyugatnémetektől (amelyet előtte a csoportban 8:3-ra vert, de a menetelés során Brazíliát és Uruguay-t is 4:2-re legyőzték a mieink). Az ezüstérmet óriási csalódottság és közfelháborodás fogadta Magyarországon.

Világbajnokság - ezüstérem

Szponzorok

Prohuman