HÍREK

Válogatott forma: így teljesítettek áprilisban korábbi akadémistáink

2024-05-05

Válogatott forma: így teljesítettek áprilisban korábbi akadémistáink

Mint ismert, már közel 30 játékos mutatkozott be a magyar A-válogatottban a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia növendékei közül. A jelenlegi szövetségi kapitány, Marco Rossi az elmúlt bő másfél évben kilenc olyan játékost hívott meg a keretébe, aki megfordult utánpótlásnevelő intézményünkben. 2024 az Európa-bajnokság éve, ezért ők mindannyian azért is dolgoznak, hogy bekerüljenek a Németországba utazó keretbe.

Állandó, havi rovatunkban az Eb-ig amolyan válogatott formafigyelőként nyomon követjük azt, milyen előjelekkel, teljesítménnyel várhatják a nyári eseményt azok, akik játszottak a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián. Az összeállításban minden olyan játékos szerepel, aki legalább egy évet eltöltött az akadémiánkon.

Kata Mihály

Középpályásunk áprilisban csapatunk összes mérkőzésén pályán volt. A bajnokságban négy mérkőzésből két győzelem mellett egy döntetlent értünk el, és csak a Ferencváros ellen szenvedtünk vereséget.

Demjén Patrik

Kapusunk az összes áprilisi bajnokit végigjátszotta, együttesünk három fordulóval a bajnokság vége előtt a hatodik helyen áll.

Schäfer András

Akadémiánk növendéke az Union Berlin mind a négy áprilisi Bundesliga mérkőzésén a kezdőben kapott helyet. A fővárosi csapat egy győzelem és egy döntetlen mellett a Leverkusen és a Bayern München ellen szenvedett vereséget. Schäfer a mutatott teljesítményének köszönhetően szerződést hosszabbított a német klubbal.

Gulácsi Péter

Korábbi kapusunk egyre jobb formába kerül az RB Leipzig együttesében. Gulácsi a Dortmund elleni 4-1-re megnyert mérkőzésen nyújtott teljesítményének köszönhetően bekerült a forduló válogatottjába. A magyar válogatott kapusának ez volt a 300. mérkőzése a német élvonalban, az utóbbi időben nyújtott teljesítményét vezetőedzője, Marco Rose is méltatta.

Vancsa Zalán

A Lommel SK 19 éves támadója végig pályán volt csapata összes mérkőzésén, ráadásul a Beveren ellen nagyon fontos gólt is szerzett – hozzásegítve az együttest a rájátszás kiharcolásához, így a Lommelnek továbbra is megvan az esélye arra, hogy az élvonalba jusson.

Balogh Botond

A Parma középhátvédje áprilisban kevesebb játéklehetőséghez jutott, de ennek ellenére volt oka örömre, hiszen csapata két fordulóval az olasz másodosztály vége előtt bebiztosította a feljutást, így jövőre a Serie A-ban versenyezhet. Balogh nemrég szerződést hosszabbított a Parmával, tehát minden adott ahhoz, hogy pályára lépjen jövőre az olasz élvonalban.

Bolla Bendegúz

A Servette-ben kölcsönben szereplő játékos négy meccsen lépett pályára áprilisban, köztük a Winterthur ellen megnyert Svájci Kupa elődöntőben.

Szoboszlai Dominik

A Liverpool középpályása rendkívül sűrű időszakon van túl, hiszen áprilisban nyolc mérkőzésen is lehetőséget kapott Jürgen Klopptól. Csapata jelenleg a harmadik helyen áll az angol élvonalban.

Szuhodovszki Soma

A Debrecen játékosa négy bajnokin szerepelt áprilisban, két alkalommal kezdőként, kétszer csereként kapott lehetőséget.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-19 17:00 Agárdi Parkerdő Sport- és Szabadidő Központ

Gárdonyi VSC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman