HÍREK

Klubunk a produktivitási lista élén

2018-08-14

Klubunk a produktivitási lista élén

A klubok között az MTK Budapest, a játékosoknál pedig Gulácsi Péter termelte a legtöbb pontot az elmúlt három szezon alapján a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) mostani idénytől bevezetett produktivitási rendszerében.

Az MLSZ sajtóbeszélgetés keretében hozta nyilvánosságra mind a klubokra, mind a futballistákra vonatkozó listát, amelyből az látszik, hogy a kék-fehér egyesület toronymagasan kiemelkedik játékosnevelésben. Az elmúlt három idény alapján az MTK Budapest 145 584 pontot gyűjtött, toronymagasan első ezzel a klubunk. Mögöttünk a Puskás Akadémia (98 093) és a Budapest Honvéd (90 961) következik.

[image]Roskó Zoltán operatív igazgató beszámolója szerint ezt a három klubot érinti a 450 millió forintos kifizetési plafon. Az elmúlt három idény összesítéséből az is kiderült, hogy a 2015/16-os szezonhoz képest egy évvel később nőtt a termelt pontok száma, ami nagyban köszönhető az NB II megemelt létszámának, míg a 2017/18-ra történt visszaesést nagyrészt a kevesebb fiatal szerepeltetése okozta.

A játékosok lajstromában toronymagasan korábbi játékosunk, Gulácsi Péter áll az élen 25 674 ponttal, míg a negyedik helyezett Bese Barnabás (14 759 pont). A fiatalszabályt váltó új rendszer lényege, hogy a produktív időszakban lévő játékosok szereplése után a nevelési időszakban résztvevő klubok kapnak pénzt időarányosan. A pályán töltött percekhez különböző szorzószámokat rendelnek. A legtöbbet az ér, ha egy játékos az öt legjobb - angol, francia, német, olasz, spanyol - bajnokság élvonalában, vagy a felnőtt válogatottban szerepel, illetve ha valaki U19-es korosztályig saját nevelésű labdarúgóként játszik a magyar élvonalban. Az NB I-es szereplés az U21-es korosztály után 25 éves korig 1-es szorzójú, utána viszont már nem eredményez pénzt a nevelőegyesületeknek. Az NB II-ben 23 éves korig termel pontot a játékos. A kiemelt külföldi bajnokságban, BL-ben, EL-ben és válogatottban nincs korhatárhoz kötve a pontszerzés.

Az MLSZ által bemutatott táblázatok alapján egy pont 4000 forintnak felel meg - tájékoztatott az MTI.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman