HÍREK

Magabiztos győzelem az első törökországi edzőmeccsen

2022-01-17

Magabiztos győzelem az első törökországi edzőmeccsen

A 120 perces találkozón 5-1-re nyertünk az észak-macedón FK Borec Veles ellen. Új játékosaink közül Kadlec és Futács is betalált.

A meccs tudósítása percről percre itt!

Mijatovic (Somodi, 50.) - Varju, Rajkovic, Várkonyi, Sluka - Spirovski, Kocsis - Miknyóczki, Grozav, Kovácsréti - Miovski összeállításban kezdtük az első törökországi edzőmeccset, amelyen az észak-macedón élvonal 11. helyén álló FK Borec Veles volt az ellenfelünk.

Mi kezdtünk jobban, a 8. percben Kovácsréti beadása után Grozav előtt adódott nagy lehetőség, de sajnos kimaradt. Nem sokkal utána büntetőhöz jutottunk, de Miovski nem helyezte jól, a középre tartó labdát fogta Lakimovski.

A támadó azonban azonnal "javított": egy perccel később a 16-os sarkáról a hosszú felső sarokba helyezett (0-1).

Ezt követően is uraltuk a meccset, kevés esélyt engedtünk az ellenfélnek, elöl pedig növelni tudtuk az előnyünket: a 38. percben Kocsis ugratta ki Miovskit, akinek beadása után Grozav ballal a hosszú sarokba emelt (0-2).

A 2x60 percre tervezett felkészülési meccs 57. percében szépített a Borec, egy szöglet után a hosszú saroknál álló Nikolovski kilőtte a hosszú sarkot (1-2).

Fordulás után így folytattuk: Somodi (Csenterics, 100.)- Kadlec, Kata, Nagy Zs., Herrera - Ramadani, Mezei - Palincsár, Szakály, Kovács M. - Futács. 

Gyorsan növeltük előnyünket: egy szöglet után Szakály fejelt a felső lécre, a kipattanót Kadlec rúgta be (1-3). A folytatásban is mi irányítottunk, voltak lehetőségeink elsősorban Herrera és Futács révén - utóbbi be is talált, de lesről.

Szakálynak sem sok hiányzott, hogy megszerezze első gólját: Kadlec beadása után sarkalt kapura, de védett a kapus.

Télen igazolt támadó középpályásunk aztán kiharcolt egy 11-est is, a büntetőt pedig a szintén most érkezett Futács értékesítette higgadtan a 102. percben (1-4). 

Ezt követően is akadtak még lehetőségeink, de kimaradtak. A 113. percben aztán jött az újabb találat:  Herrera 17 méterről próbálkozott, a labda megpattant, és így kötött ki a hosszú sarokban (1-5).

A hajrában még Szakály találta el a kapufát, de az eredmény már nem változott, biztató játékkal arattunk magabiztos győzelmet. Folytatás szerdán a lengyel élvonalban szereplő Nieciecza Termalica ellen.

FK Borec Veles - MTK Budapest 1-5 (1-2)
Gólszerzők: Nikolovski (57.), ill. Miovski (15.), Grozav (38.), Kadlec (63.), Futács (102., 11-esből), Herrera (113.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2022-08-14 11:00 Honvéd MFA Utánpótlás Központ

BUDAPEST HONVÉD-MFA II.

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Sponsors

Prohuman