HÍREK

Idei utolsó idegenbeli bajnokinkon a Kisvárda Master Good vendégei leszünk - Bemutatjuk szombati ellenfelünket

2021-11-26

Idei utolsó idegenbeli bajnokinkon a Kisvárda Master Good vendégei leszünk - Bemutatjuk szombati ellenfelünket

Az OTP Bank Liga 14. fordulójának nyitómérkőzését csapatunk vívja a dobogó harmadik fokán álló szabolcsiak ellen szombaton 14:45-kor.

Jelen:

Jegyinformációk ITT!

A Kisvárda Master Good 13 fordulót követően harmadik helyen áll az OTP Bank Ligában. A szabolcsi együttes hét győzelem mellett háromszor játszott döntetlent és háromszor szenvedett vereséget.

Mérkőzéseiken huszonegy gólt lőttek és tizenötöt kaptak, előbbi az ötödik, utóbbi pedig holtversenyben a harmadik legjobb mutató az NB I-ben.

A várdaiak házi góllövőlistáját a bajnokságban Jaroslav Navratil vezeti öt találattal, őt követi Jasmin Mesanovic néggyel, Claudiu Bumba és Driton Camaj pedig hárommal. Rajtuk kívül egyszer volt eredményes Lazar Zlicic, Jasir Asani, Bohdan Melnyik, Hej Viktor és Matheus Leoni, míg a kispesti Tamás Krisztián a saját kapujába talált egymás elleni összecsapásukon.

Joao Janeiro vezetőedző irányításával remekül kezdte a bajnokságot a Kisvárda, hiszen az első három mérkőzését egyaránt 2-1-re nyerte. Először a bajnoki címvédő FTC ellen a Groupama Arénában, majd az újonc Gyirmót FC Győr ellen hazai pályán, végezetül csapatunk ellen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A MOL Fehérvár FC elleni 2-1-es idegenbeli vereség után újra három győzelem következett, 2-0 a Mezőkövesd Zsóry FC, 1-0 a Puskás Akadémia FC és 2-1 a DVSC ellen. A Budapest Honvéd elleni vereséget az Újpest FC (0-0) és a Paksi FC (2-2) elleni döntetlen követte.

A portugál szakember a Ferencváros elleni hazai 0-4 alkalmával ült utoljára a várdai együttes kispadján, ugyanis elfogadta a szlovák bajnokságban szereplő Dunaszerdahely ajánlatát. A legutóbbi fordulóban megbízott vezetőedzőként Erős Gábor irányította a csapatát, mely a ráadás második percében bukta el a győzelmet a Gyirmót otthonában (1-1).

Joao Janeiro utódjaként felmerült a napokban a hazai sajtóban Huszti Szabolcs és Adrian Mutu neve is, de aktuális ellenfelünk egyelőre nem jelentette be új vezetőedzőjét.

A nyári átigazolási időszakban nem volt nagy mozgás a klubnál, mindössze Cornel Ene, Fernando Viana, Horváth Zoltán, Mihai Minca, Kovácsréti Márk és Sassá távozott a kölcsönbe Csíkszeredára kerülő Jelen Richárd mellett.

Érkezett Kisvárdára a pótlásukra Jasir Asani, Jasmin Mesanovic, Nagy Krisztián, Németh Márk, Ionut Andrei Peteleu, valamint a kölcsönjátéka után végleg megszerezték Ötvös Bencét.

A Kisvárda Master Good még harcban van a MOL Magyar Kupában is, miután a DEAC búcsúztatását követően csapatunkat is legyőzték. A nyolcaddöntőben a címvédő Újpest FC lesz az ellenfelük idegenben.

A két együttes nyolcadik egymás elleni élvonalbeli találkozóját szombaton 14:45-kor élőben közvetíti az M4 Sport.

Együttesünk és a Kisvárda Master Good az NB I-ben és az NB II-ben is mérkőzött egymással:

Az OTP Bank Ligában eddig hét alkalommal találkozott a két csapat. Legyőzni eddig egyszer sikerült a várdaiakat egy döntetlen és öt vereség mellett.

A Várkerti Stadionban arattunk egyetlen győzelmünket - idén februárban Schön Szabolcs és Varga Roland gólja jelentette a különbséget. A másik mérkőzést 1-0-ra elbuktuk 2018. decemberében.

Legutóbb az idei bajnokság 3. fordulójában találkoztak a csapatok, akkor a Kisvárda hátrányból fordítva 2-1-re nyert az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Az NB II-ben kétszer mérkőzött egymással a két együttes - Kisvárdán és Budapesten is a szabolcsiak győztek.

A mérleg:

NB I:

7       1       1       5         4 - 7          4     (19 %)

NB II:

2       0       0       2         2 - 4          0     (0 %)

ÖSSZESEN:

9       1       1       7         6 - 11        4     (15 %)

A Kisvárda Master Good labdarúgásának múltja:

Száztíz éve, 1911. november 8-án alapították meg a Kisvárdai Sport Egyletet, a KSE-t, melynek színe piros-fehér lett.

Az alapítók segítségére voltak a község - akkor még nem volt város Kisvárda - vezetői, akik a régi, vásártér melletti pályát térítésmentesen adományozták a KSE-nek. Akkoriban 400-1000 ember nézte a mérkőzéseket. Volt ülőhely is, hosszú padok övezték a játékteret. A feltételek megteremtéséből nagy részt vállaltak a település kereskedői, iparosai, akik jelentős anyagi támogatást adtak a sportegyletnek.

Az első, bemutató futball mérkőzést 1911. november 12-én több száz néző előtt az Ungvári Kereskedelmi Alkalmazottak Sport Egyletével játszotta a Kisvárdai Sport Egylet, s 5-0-ra kikapott a vendégektől.

1953-ban megépült a Várkerti Sporttelep is. A klub többnyire a járási, megyei osztályokban, illetve az NB III-ban szerepelt. A rohamosan fejlődő Kisvárda 1970. április 4-én városi rangot kapott, s ez új lehetőséget teremtett a sportban is. Az 1978-1979-es szezont már a második vonalban töltötte a KSE, amikor is háromszor 20 csapat alkotta az NB II-t.

A klub a 2000-2001-es idény telén anyagi gondok miatt megszűnt, pedig ekkor vezette az NB III Tisza-csoportjának táblázatát. A 2003-2004-es idényben aztán az orosi labdarúgó csapat megyei másodosztályú licencét megvásárolva OSE-Várda néven éledt újjá a kisvárdai labdarúgás. A klub vezetősége és a támogatók célja a klub újjáépítése, és legalább a stabil NB III-as tagság kivívása volt.

A klub később már Várda SE néven szerepelt, a fejlődés töretlen lett, és a csapat a 2007-2008-as idényben már az NB III Tisza-csoportjában szerepelt, ahol újoncként a második helyen sikerült végeznie.

A 2008-2009-es idényben aztán súlyos csapás érte a Várda SE-t. Adminisztratív hibák, egy játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt a klubot 22 pontos levonással sújtották, emiatt kiesőhelyre csúszott vissza a tabellán, és a 2009-2010-es idényt ismét a megyei első osztályban töltötte, ahol csupán a 10. helyet tudta megszerezni, így nem sikerült azonnal visszajutnia.

A 2010-2011-es idényt aztán bajnokként zárta a Várda SE és ismét feljutott az NB III Tisza-csoportjába. A csapat a 2011-2012-es idényben újoncként megnyerte az NB III-at, de infrastrukturális és pénzügyi okokból ekkor még nem vállalta a másodosztályt. A klub a 2012-2013-as idényben ismét bajnok lett, és az ekkor zajló átalakítások miatt osztályozót kellett játszania, amit sikerrel vett, és története során másodszor kvalifikálta magát a Nemzeti Bajnokság második vonalába.

A feljutás után átalakult a klub. A csapat neve Várda SE-ről Kisvárda FC-re változott, ezzel egyidejűleg a történelmi hagyományok miatt lecserélésre került az addig használt Várda SE címer, és egy címerpályázat után elkészült az immáron NB II-es csapat új címere. A Kisvárda második NB II-es idényében végig harcban volt a bennmaradásért, de végül búcsúzni kényszerült.

A csapat hivatalos neve 2014. januárjától Kisvárda Master Good lett.

A 2014-2015-ös szezont az NB III Keleti-csoportjában töltötte a klub, a Magyar Kupában azonban története legjobb szereplésével a legjobb 8 közé verekedte magát.

Miután a 2016-2017-es bajnokságban az utolsó fordulóban, a Balmazújvárostól elszenvedett vereséget követően lemaradtak az élvonalbeli szereplésről, a 2017-2018-as szezon végén a bajnokságot nyert gárdánk mögött második helyen végezve története során először feljutott a csapat a magyar élvonalba.

A kisvárdai együttes a 2018-2019-es bajnoki évben a 9., a 2019-2020-as szezonban a 8. helyezést elérve kapaszkodott meg az NB I-ben. A legutóbbi, 2020-2021-es bajnokságban az 5. helyet szerezték meg.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2022-12-04 11:00 Lantos Mihály Sportközpont

MTK BUDAPEST II

VS

FERENCVÁROSI TC II.

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Sponsors

Prohuman